Korenie pochádza zo starovekej Indie a je o ňom zmienka už v sanskrte. Jeho celé meno je pieprovník. Dnes poznáme už cca 2000 druhov pieprovníka, väčšina z nich sú byliny a popínavé liany. Vyskytujú sa všade v tropickom a subtropickom pásme, niektoré aj vo vyšších polohách. V Európe nepatrí pieprovník medzi pôvodné druhy rastlín. Prvé použitie tejto rastliny ako korenia bolo zaznamenané pred 9000 rokmi v Thajsku.
Plody sa zbierajú vtedy, keď začnú červenieť, následne sa sušia niekoľko dní, kým získajú hnedú alebo čiernu farbu. Zelené korenie je korenie zbierané ešte nedozreté, biele je naopak dozreté korenie a zbavené šupky.
Používa sa na nakladanie zeleniny a mäsa, na dochucovanie vývarov a polievok, mäsa a šalátov.
Celé kúsky korenia potrebujú dlhšiu dobu tepelnej úpravy a určitú vlhkosť, aby zmäkli a skrehli. Ak si chcete preto dopriať silnú a intenzívnu chuť korenia vo vašom pokrme, použite Korenie mleté, ktoré sa rýchlo rozpustí.
Ďalšieho nakupujúceho môžete pridať kedykoľvek vo vyskakovacom okne po vložení tovaru do košíka.
Ďalšie žufanky už sa budú ukladať k novému nakupujúcemu.