Korenie pochádza zo starovekej Indie a je o ňom zmienka už v sanskrte. Jeho celé meno je pieprovník. Dnes poznáme už cca 2000 druhov pieprovníka, väčšina z nich sú byliny a popínavé liany. Vyskytujú sa všade v tropickom a subtropickom pásme, niektoré aj vo vyšších polohách. V Európe nepatrí pieprovník medzi pôvodné druhy rastlín. Prvé použitie tejto rastliny ako korenia bolo zaznamenané pred 9000 rokmi v Thajsku.
Plody sa zbierajú vtedy, keď začnú červenieť, následne sa sušia niekoľko dní, kým získajú hnedú alebo čiernu farbu. Zelené korenie je korenie zbierané ešte nedozreté, biele je naopak dozreté korenie a zbavené šupky.
Používa sa na nakladanie zeleniny a mäsa, na dochucovanie vývarov a polievok, mäsa a šalátov.
Ďalšieho nakupujúceho môžete pridať kedykoľvek vo vyskakovacom okne po vložení tovaru do košíka.
Ďalšie žufanky už sa budú ukladať k novému nakupujúcemu.