1 hrnček trstinového cukru alebo krupicového cukru
2 hrnčeky hladkej múky
2 lyžičky jedlej sódy alebo 3 lyžičky kypriaceho prášku
1 lyžička soli
2 veľké vajcia
1 hrnček mlieka
1 lyžička mletého zázvoru
1 lyžička mletého muškátového oriešku
1 lyžička mletej škorice
1 lyžička mletého klinčeka
1 lyžička mletého nového korenia
6 lyžíc masla (rozpusteného)
3 hrnčeky tekvice (nakrájanej na kocky)
1 hrnček sušených brusníc (môžete použiť aj hrozienka alebo na kúsky nasekanej čokolády)
maslo na vymazanie formy
múka na vysypanie plechu
Zázvor mletý nakúpite tu
Muškátový oriešok mletý nakúpite tu
Škorica mletá nakúpite tu
Klinček mletý nakúpite tu
Nové korenie mleté nakúpite tu
1Z tekvice odkrojte šupku, rozkrojte ju a vydlabte vnútro. Nakrájajte tekvicu na kocky a dajte variť do mäkka. Uvarenú tekvicu sceďte, rozmixujte tyčovým mixérom do hladkého pyré a nechajte vychladnúť.
2Rúru rozohrejte na 200 °C.
3Vo veľkej mise zmiešajte všetky suché ingrediencie (cukor, múku, sódu, soľ a korenie). Rozpusťte maslo. Vajcia rozšľahajte s hrnčekom mlieka.
4Do zmesi suchých ingrediencií pridajte rozšľahané vajcia s mliekom, rozpustené maslo a vychladnuté pyré. Všetko dôkladne premiešajte, aby v ceste neboli hrudky.
5Pridajte brusnice (alebo hrozienka či čokoládu - podľa chuti) a opät premiešajte.
6Cesto nalejte do vopred vymasenej a múkou vysypanej formy a dajte piecť na 50 až 60 minút.
Nakupujte v našom eshopu podľa toho čo máte radi a čo sa chystáte variť. Vy si nakupujete suroviny, my Vám k nim dodáme korenie.