Šalvia rozmarína známa taktiež pod názvami rozmarína lekárska alebo rozmarín lekársky má veľmi osobité aróma. Pochádza z oblasti Stredomoria, rastie v blízkosti morského pobrežia na suchých miestach. Dnes sa ale už pestuje aj v USA, Mexiku, Anglicku a v mnohých európskych zemiach.
Rozmarín má v gastronómii svoje miesto jak v čerstvom, tak v sušenom stave. Lístky sa používajú celé, drvené a mleté. Má podmanivú osviežujúcu vôňu s nádychom melasy. Dáva sa k tučným mäsám, ako je bravčové, kačacie a jahňacie. Hodí sa k pokrmom zo zemiakov, k syrom, do cestovín, na pizzu a do nádiviek. Pridáva sa taktiež do klobás, na grilovanú zeleninu, do zálievok alebo cestíčok. Skvelo sa vyníma na grilovaných rybách.
Pridávajte až pred dokončením pokrmov.
Ďalšieho nakupujúceho môžete pridať kedykoľvek vo vyskakovacom okne po vložení tovaru do košíka.
Ďalšie žufanky už sa budú ukladať k novému nakupujúcemu.