Recepty

Plnené bylinkové kura

Bylinkové nadívané kuře

počet osôb
4

čas prípravy
20 min. príprava
70 min. pečenie

obtiažnosť
obtížné

druh jedla
Drůbež

Potrebujeme

1 celé kura
8 rozkov
200 ml mlieka
100 g masla
4 vajcia
100 g slaniny
1 zväzok petržlenovej vňate
1 zväzok medvedieho cesnaku
100 g bravčovej masti
1 lyžica korenia Davídkovo pečené kura alebo Meďa gril či Gril a Ražeň
1 lyžička korenia Francúzske bylinky alebo Paštétové korenie
3 lyžičky soli

Davídkovo pečené kura nakúpite tu
Francúzske bylinky nakúpite tu
Rasca česká drvená nakúpite tu
Rozmarín celý nakúpite tu
Tymian nakúpite tu
Paštétové korenie nakúpite tu
Gril a ražeň nakúpite tu
Méďa gril nakúpite tu

Postup prípravy

1Kura opláchnite a vykostite. Odstráňte len chrbát a hruď, krídelká a stehienka nie. Kurča zvnútra aj zvonka nasoľte a okoreňte korením Davídkovo pečené kura.

2Rožky nakrájajte na kocky veľké zhruba 1 cm.

3Rozpusťte si maslo. To následne zmiešajte s mliekom a žĺtkami. Zmes nalejte na rožky a dôkladne premiešajte.

4Vyšľahajte sneh z bielkov s malou lyžičkou soli a opatrne primiešajte k pripravenej zmesi z rožkov.

5Nakoniec nakrájajte nadrobno bylinky, orechy a slaninu a zamiešajte do plnky. Pridajte korenie Francúzske bylinky alebo rozmarín a tymian.

6Plnku natlačte do brušnej dutiny kuraťa. Po naplnení kurča na bruchu uzavrite, zašite alebo zviažte motúzom, aby sa plnka nevysypala. Vznikne tak pôvodný tvar kurčaťa.

7Rúru zohrejte na 220 °C. Pekáč potrite masťou a položte do nej kurča. Na mäso položte ešte trochu masti alebo masla a posypte drvenou Rascou. Po vložení do rúry ihneď znížte teplotu na 180 °C a pečte zhruba 70 minút, záleží na veľkosti samotného kuraťa. V priebehu pečenia kura dvakrát otočte, podlievajte vodou a mäso polievajte šťavou z výpeku.

Prajeme dobrú chuť!


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všetky recepty s korením Davídkovo pečené kura
Všetky recepty s korením Francúzske bylinky
Všetky recepty s korením Rasca česká drvená
Všetky recepty s korením Rozmarín celý
Všetky recepty s korením Tymian
Všetky recepty s korením Paštétové korenie
Všetky recepty s korením Gril a ražeň
Všetky recepty s korením Méďa gril

Späť na začiatok kuchárky
Vďaka súborom cookie a spracovaniu osobných údajov je vaše prehliadanie ešte príjemnejšie!

Používame ich totiž na zabezpečenie čo možno najlepšej funkčnosti a na personalizáciu obsahu našich webových stránok.

Kliknutím na tlačidlo "Prijať" súhlasíte s ich využívaním a odovzdaním údajov o správaní na našom webe.
Viac informácií
cookie
cookie