1 celé kura
8 rozkov
200 ml mlieka
100 g masla
4 vajcia
100 g slaniny
1 zväzok petržlenovej vňate
1 zväzok medvedieho cesnaku
100 g bravčovej masti
1 lyžica korenia Davídkovo pečené kura alebo Meďa gril či Gril a Ražeň
1 lyžička korenia Francúzske bylinky alebo Paštétové korenie
3 lyžičky soli
Davídkovo pečené kura nakúpite tu
Francúzske bylinky nakúpite tu
Rasca česká drvená nakúpite tu
Rozmarín celý nakúpite tu
Tymian nakúpite tu
Paštétové korenie nakúpite tu
Gril a ražeň nakúpite tu
Méďa gril nakúpite tu
1Kura opláchnite a vykostite. Odstráňte len chrbát a hruď, krídelká a stehienka nie. Kurča zvnútra aj zvonka nasoľte a okoreňte korením Davídkovo pečené kura.
2Rožky nakrájajte na kocky veľké zhruba 1 cm.
3Rozpusťte si maslo. To následne zmiešajte s mliekom a žĺtkami. Zmes nalejte na rožky a dôkladne premiešajte.
4Vyšľahajte sneh z bielkov s malou lyžičkou soli a opatrne primiešajte k pripravenej zmesi z rožkov.
5Nakoniec nakrájajte nadrobno bylinky, orechy a slaninu a zamiešajte do plnky. Pridajte korenie Francúzske bylinky alebo rozmarín a tymian.
6Plnku natlačte do brušnej dutiny kuraťa. Po naplnení kurča na bruchu uzavrite, zašite alebo zviažte motúzom, aby sa plnka nevysypala. Vznikne tak pôvodný tvar kurčaťa.
7Rúru zohrejte na 220 °C. Pekáč potrite masťou a položte do nej kurča. Na mäso položte ešte trochu masti alebo masla a posypte drvenou Rascou. Po vložení do rúry ihneď znížte teplotu na 180 °C a pečte zhruba 70 minút, záleží na veľkosti samotného kuraťa. V priebehu pečenia kura dvakrát otočte, podlievajte vodou a mäso polievajte šťavou z výpeku.
Prajeme dobrú chuť!
Nakupujte v našom eshopu podľa toho čo máte radi a čo sa chystáte variť. Vy si nakupujete suroviny, my Vám k nim dodáme korenie.