CHEF KAMU A DAVÍDKOVO KOŘENÍ – KÚZLO CHUTÍ NA TANIERI. POZRITE SA, AKÉ ZMESI SI KAMU OBĽÚBILA A NECHAJTE SA INŠPIROVAŤ.
Sme hrdí na to, že ambasádorkou Davídkova koření je práve Chef Kamu 🌿, charizmatická kuchárka, ktorá svojou energiou, farebnosťou a vášňou pre varenie inšpiruje tisíce ľudí. Kamu je známa svojou láskou k rozmanitým chutiam, kvalitným surovinám a dôslednosti v tom, čo konzumuje. Práve preto sa vo svojej kuchyni spolieha na Davídkovo koření – nášmu koreniu dôveruje ako súčasti svojich
vyšperkovaných receptov.
Kamu má vo svojom kulinárskom repertoári hneď niekoľko obľúbených zmesí, ktoré odporúča aj vám!🍲
Ktoré Davídkovo koření má Kamu najradšej?
Vege rajčátka 🍅 – Skutočná paradajková delikatesa – viac ako tri štvrtiny zmesi tvoria paradajkové vločky a paradajkový prášok. Všetko spojené s cibuľou, červeným korením a troškou oregana. Výborne dopĺňa chuť paradajok v pokrmoch a skvelo sa hodí všade tam, kde chcete podtrhnúť túto sviežu a bohatú chuť. Táto zmes je ideálna na cestoviny, lasagne, pizzu, polievku minestrone, paradajkovú omáčku. Vhodne dochutí aj smotanové a syrové omáčky k mäsu či cestovinám. Pridajte ju do nátierok, dipov, zálievok alebo šalátov – napríklad šopský šalát získa s touto zmesou úplne nový rozmer.
Lemon Pepper 🍋 – Výborne sa hodí k rybám ako je losos, tuniak, treska, zubáč alebo šťuka. Tak isto má však nezastupiteľné miesto aj pri morských plodoch, paradajkových šalátocj či hydine, ako je kuracie alebo morčacie mäso. Perfektná je aj na jahňací alebo pštrosí steak. Na dochutenie odporúčame pridať pár kvapiek čerstvej citrónovej šťavy, ktorá chuť ešte zvýrazní. Fantázii sa medze nekladú.
Zátar 🌿 – Originálna zmes zo severnej Afriky a Blízkeho východu. Zátar, dodá autentickú chuť hummusu, bulguru, kuskusu, zeleninovým šalátom, tvarohu, nátierkam strukovinám či grilovanej zelenine a mäsu, a to vrátane tradičnej kofty. Skvelo sa hodí aj na prípravu v pomalom hrnci alebo tajine, kde sa jej aróma dokonale rozvinie.
Hubár🍄 – Prináša chuť lesa do každého pokrmu. Zmes, ktorá kombinuje vôňu a lahodnú chuť lesných húb, zdravú hlivu, rascu a majorán – všetko, čo potrebujete na to, aby sa z vašej zemiakovej polievky či omáčky stala naozajstná delikatesa. Skvelo sa hodí aj k hovädziemu zadnému (stehno), kuracím stehnám, krkovičke na hubách alebo do hubového guláša. Hubár je ideálnou inšpiráciou na váš nedeľný obed a prináša autentickú lesnú chuť priamo na váš tanier!
Vege Masala🍛- Unikátna zmes na autentickú chuť indickej bezmäsitej kuchyne. Indická zmes navrhnutá špeciálne pre bezmäsitú kuchyňu. Oproti známejšej zmesi Garam Masala sa od nej líši svojím zložením, ktoré zahŕňa voňavé klinčeky, koriander a muškátový oriešok – korenie typické pre indickú a orientálnu kuchyňu. Táto zmes je ideálna na prípravu šošovicového dhalu, do fazuľovej zmesi, hustých
polievok, na prípravu zeleninových fašírok, zemiakových pokrmov či ryžovej zmesi.
Vyskúšajte s Vege Masalou bezmäsité verzie obľúbených indických jedál, ako je biryani, pilaf, chana masala, tikka masala alebo rajma masala – zmes dokonale podtrhne ich chuť a arómu. Vege Masala je súčasťou nášho nového radu Vege ide! , určeného výhradne pre milovníkov bezmäsitej kuchyne.
Či už hľadáte inšpiráciu na rýchle občerstvenie alebo chcete obohatiť svoje obľúbené recepty, s týmito zmesami posuniete chuť svojho jedla na ďalšiu úroveň!
Pozrite na video recept, kde Kamu kúzli s naším korením a pozrite sa, aké rôzne chute môžete vytvoriť aj vy!