1 brokolica aj s hlúbom
1/2 tekvice hokkaido
2 lyžice rastlinného oleja
soľ, čierne korenie
120g kuskusu
1/4 zeleru
2 lyžice citrónovej šťavy
100g kučeravého kelu
Dresing:
2 lyžice dijonskej horčice
2 lyžice olivového oleja
2 lyžice citrónovej šťavy
1 lyžica tekutého medu
1 lyžička horčicových semienok
2 lyžice vody
soľ, čierne korenie
červené hrozno bez kôstok
lieskové orechy
hoblinky parmezánu (môžete vynechať)
Farebné korenie do mlynčekov nakúpite tu
Horčičné semienko nakúpite tu
Korenie troch farieb nakúpite tu
1Rúru rozohrejte na 180°C a plech vyložte papierom na pečenie.
2Brokolicu rozkrájajte na ružičky a dajte na bok. Hlúb brokolice a tekvicu pokrájajte na kocky s veľkosťou sústa a dajte na plech. Pokvapkajte olejom, osoľte, okoreňte a miešajte, až sa krásne obalí v oleji a korení. Pečte 10 minút, potom pridajte ružičky brokolice a pečte ešte 20 minút, až kým všetká zelenina nezmäkne a bude zlatá.
3Očistite zeler a nakrájajte ho na tenké prúžky. Tie potom premiešajte s citrónovou šťavou a dajte na bok.
4Uvarte kuskus podľa návodu na obale.
5Všetky ingrediencie na zálievku zmiešajte v mise a dochuťte podľa vašej potreby.
6Do misy vsypte kel a zľahka premiešajte, aby sa obalil zálievkou. Pridajte upečenú zeleninu, kuskus, zeler a premiešajte.
7Guličky hrozna rozrežte napoly.
8Orechy nasekejte nahrubo a zľahka orestujte.
Servírujte ešte teplé, posypané guličkami hrozna, orestovanými orechmi a pár hoblinkami syra.
Dobrú chuť!
Nakupujte v našom eshopu podľa toho čo máte radi a čo sa chystáte variť. Vy si nakupujete suroviny, my Vám k nim dodáme korenie.