Recepty

Zemiakový krém s cesnakovo-kurkumovým cícerom

Bramborový krém s česnekovo-kurkumovou cizrnou

počet osôb
4

čas prípravy
40 min. príprava
20 minút Pečenie cíceru

obtiažnosť
jednoduché

druh jedla
Polévky

Potrebujeme

10 zemiakov
2 lyžice slnečnicového oleja
1 cibuľa
1 lyžička drvenej rasce
2 ks bobkového listu
200 ml smotany na šľahanie
ocot
cukor
soľ

Cícer:
1 konzerva cíceru
2 lyžice olivového oleja
1 strúčik cesnaku
1 lyžička kurkumy
1 štipka čierneho mletého korenia

Rasca česká drvená nakúpite tu
Korenie čierne mleté nakúpite tu
Kurkuma nakúpite tu
Bobkový list celý nakúpite tu

Postup prípravy

1Cibuľu nakrájajte na drobno a zemiaky na kocky.

2.V hrnci na oleji speňte cibuľu, pridajte soľ, drvenú rascu, bobkový list a chvíľu restujte.

3Pridajte zemiaky, zalejte vodou a varte do mäkka.

4Medzitým si v miske zmiešajte scedený cícer, olej, kurkumu, rozmáganý cesnak, trochu soli a čierneho mletého korenia.

5.Cícer dajte na plech vyskladaný papierom na pečenie a pečte na 180 stupňov 20 minút.

6Polievku odstavte, vytiahnite bobkový list a rozmixujte.

7Hrniec vráťte na mierny plameň, prilejte smotanu a ešte chvíľu povarte.

8.Nakoniec dochuťte octom a cukrom, prípadne osoľte.

Polievku podávajte s opečeným cícerom. Dobrú chuť.


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všetky recepty s korením Rasca česká drvená
Všetky recepty s korením Korenie čierne mleté
Všetky recepty s korením Kurkuma
Všetky recepty s korením Bobkový list celý

Späť na začiatok kuchárky
Vďaka súborom cookie a spracovaniu osobných údajov je vaše prehliadanie ešte príjemnejšie!

Používame ich totiž na zabezpečenie čo možno najlepšej funkčnosti a na personalizáciu obsahu našich webových stránok.

Kliknutím na tlačidlo "Prijať" súhlasíte s ich využívaním a odovzdaním údajov o správaní na našom webe.
Viac informácií
cookie
cookie