10 zemiakov
2 lyžice slnečnicového oleja
1 cibuľa
1 lyžička drvenej rasce
2 ks bobkového listu
200 ml smotany na šľahanie
ocot
cukor
soľ
Cícer:
1 konzerva cíceru
2 lyžice olivového oleja
1 strúčik cesnaku
1 lyžička kurkumy
1 štipka čierneho mletého korenia
Rasca česká drvená nakúpite tu
Korenie čierne mleté nakúpite tu
Kurkuma nakúpite tu
Bobkový list celý nakúpite tu
1Cibuľu nakrájajte na drobno a zemiaky na kocky.
2.V hrnci na oleji speňte cibuľu, pridajte soľ, drvenú rascu, bobkový list a chvíľu restujte.
3Pridajte zemiaky, zalejte vodou a varte do mäkka.
4Medzitým si v miske zmiešajte scedený cícer, olej, kurkumu, rozmáganý cesnak, trochu soli a čierneho mletého korenia.
5.Cícer dajte na plech vyskladaný papierom na pečenie a pečte na 180 stupňov 20 minút.
6Polievku odstavte, vytiahnite bobkový list a rozmixujte.
7Hrniec vráťte na mierny plameň, prilejte smotanu a ešte chvíľu povarte.
8.Nakoniec dochuťte octom a cukrom, prípadne osoľte.
Polievku podávajte s opečeným cícerom. Dobrú chuť.
Nakupujte v našom eshopu podľa toho čo máte radi a čo sa chystáte variť. Vy si nakupujete suroviny, my Vám k nim dodáme korenie.