1. Pripravte si zeleninu. Mrkvu nakrájajte na väčšie kusy, zostane tak pevná a nebude rozvarená.Najlepšie bude, keď ju nakrájajte na polovicu, pozdĺžne aj napriek. Cuketu a baklažán nasekajte cca na 2 cm veľké kusy, citrón na osminy, zázvor a cesnak na plátky.
2. Na mierne rozpálenej hlbšej panvici orestujte cibuľu do ružova, pridajte cesnak, korenie ORIENT, citrón, zázvor, cesnak a pár minút prihrievajte.
3. Ďalej pridajte cuketu, mrkvu, baklažán, paradajky a eštē pár minút restuje. Po 2 minútách pridajte vývar, cícer a dosoľte podľa chuti.
4Tajine priveďte k varu, potom stiahnite na minimum a prikryté varte, kým nebude zelenina mäkká, cca 15 minút. Pomalým varom zelenina tak bude mať stále svoju farbu a mrkva bude stále pevná a plná chuti.
Originálný marocký tajine sa pripravuje v hlinenej nádobe s kónickou pokrievkou zvaný tajiny hrniec. Pokiaľ ho nemáte, ste schopní ho pripraviť takto,v hlbokej panvici takisto autenticky.
Podávajte s jazmínovou ryžou, kuskusom, bulgurom alebo pita chlebom.