Recepty

Zeleninový krém s červenou šošovicou

Zeleninový krém s červenou čočkou

počet osôb
4

čas prípravy
40 min. príprava

obtiažnosť
jednoduché

druh jedla
Bez masa

Potrebujeme

1 cibuľa
2 strúčiky cesnaku
5 cm kúsok zázvoru
1 stonkový zeler
1/2 brokolice aj s hlúbom
300g cukety
2 väčšie zemiaky
1 a 1/2 kl RÍMSKEJ RASCE
4 kl KARI
1l zeleninového vývaru
130g červenej šošovice
250ml smotany
ČIERNE KORENIE MLETÉ, soľ

Kari Ázia nakúpite tu
Rasca rímská mletá nakúpite tu
Farebné korenie do mlynčekov nakúpite tu
Korenie troch farieb nakúpite tu

Postup prípravy

1Všetkú zeleninu očistite a nakrájajte. Nemusíte na jemno, aj tak budete krém na konci mixovať.

2Cibuľu osoľte a nechajte na miernom plameni na panvici s trochou oleja skaramelizovať. Nebojte sa ju "trápiť" na panvici naozaj dlho a podlievať vodou, aby sa nepálila. V poslednej pol minúte pridajte cesnak a zázvor a nechajte rozvonať. Zmes dajte do veľkého hrnca.

3Na ďalšej panvici na miernom plameni osmahnite zeler. Nezabudnite ho opät osoliť, jedine tak totiž pustí šťavu, ktorá polievke dodáva chuť. Osmaženú zeleninu vložte do hrnca k cibuli a pridajte nakrájané zemiaky, rímsku rascu, kari a čierne korenie. Zalejte vývarom a ptiveďte do varu. Na miernom plameni nechajte vrieť.

4Medzitým postup s opražením zeleniny na panvici zopakujte aj s cuketou, ktorú potom pridáte do vriacej polievky. 

5Poslednú pridajte brokolicu a šošovicu a varte kým nebude šošovica mäkká.

6Uvarenú polievku dajte z plameňa dole a opatrne ponorným mixérom rozmixujte. Prilejte smotanu a premiešajte. Ak je krém príliš hustý, narieďte ho trochou horúcej vody. 

7Dosoľte a dokoreňte podľa chuti. 

Podávajte posypané semienkami s dobrým pečivom :) Dobrú chuť!


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všetky recepty s korením Kari Ázia
Všetky recepty s korením Rasca rímská mletá
Všetky recepty s korením Farebné korenie do mlynčekov
Všetky recepty s korením Korenie troch farieb

Späť na začiatok kuchárky
Vďaka súborom cookie a spracovaniu osobných údajov je vaše prehliadanie ešte príjemnejšie!

Používame ich totiž na zabezpečenie čo možno najlepšej funkčnosti a na personalizáciu obsahu našich webových stránok.

Kliknutím na tlačidlo "Prijať" súhlasíte s ich využívaním a odovzdaním údajov o správaní na našom webe.
Viac informácií
cookie
cookie