750g zemiakov (varný typ B)
3 lyžice olivového oleja
1 lyžička tymiánu
1/2 lyžičky majoránky
250g špenátovych listov
1 cibule
2 strúčiky cesnaku
1 červená paprika
1 žltá paprika
500g lístkového cesta
100g syru feta
soľ, čierne korenie mleté
papier na pečenie
1 vajce na potretie
2 lyžice sezamu (čierny alebo biely)
Tymian nakúpite tu
Majorán nakúpite tu
Farebné korenie do mlynčekov nakúpite tu
Korenie troch farieb nakúpite tu
1Zemiaky olúpte a nakrájajte na kocky. Pokvapkajte ich lyžicou oleja, posypte tymiánom, majoránkou, soľou, korením, premiešajte a vložte na plech vyložený papierom na pečenie. Pečte v rozohriatej rúre na 180°C asi 30-35 minút domäkka a dozlata. Potom ich vyberte z rúry a nechajte vychladnúť.
2Špenát sparte vriacou vodou a nechajte odkvapkať v cedníku. Vytlačte z neho prebytočnú tekutinu a nasekajte nahrubo.
3Cibuľu a cesnak olúpte a nasekajte nadrobno. Papriky zbavte semiemok a nakrájajte na kocky.
4V panvici rozohrejte 2 lyžice oleja, vsypte cibuľu a na strednom plameni ju opekajte asi 3 minúty. Pridajte cesnak a papriku a restujte ďalších 3-5 minút domäkka. Vmiešajte zemiaky, osoľte a okoreňte podľa chuti a nechajte vychladnúť.
5Cesto vyvaľkajte a rozkrájajte na štvorce. Do stredu každého dajte 1 lyžicu náplne, trochu špenátu a rozdrobte trochu syru feta. Okraje cesta potrite rozšľahaným vajcom a cesto preložte protiľahlým rohom do tvaru trojuholníka a po obvode spojte.
6Trojuholníky ukladajte na plech vyložený papierom na pečenie, potrite ich rozšľahaným vajcom, posypte sezamom a pečte v rúre rozohriatej na 180°C asi 25 minút dozlata.
Dobrú chuť!
Nakupujte v našom eshopu podľa toho čo máte radi a čo sa chystáte variť. Vy si nakupujete suroviny, my Vám k nim dodáme korenie.