Recepty

Zeleninové taštičky z lístkového cesta

Zeleninové taštičky z listového těsta

počet osôb
12

čas prípravy
20 min. príprava
1 hodina Pečenie

obtiažnosť
jednoduché

druh jedla
Bez masa

Potrebujeme

750g zemiakov (varný typ B)
3 lyžice olivového oleja
1 lyžička tymiánu
1/2 lyžičky majoránky
250g špenátovych listov
1 cibule
2 strúčiky cesnaku
1 červená paprika
1 žltá paprika
500g lístkového cesta
100g syru feta
soľ, čierne korenie mleté

papier na pečenie
1 vajce na potretie
2 lyžice sezamu (čierny alebo biely)

Tymian nakúpite tu
Majorán nakúpite tu
Farebné korenie do mlynčekov nakúpite tu
Korenie troch farieb nakúpite tu

Postup prípravy

1Zemiaky olúpte a nakrájajte na kocky. Pokvapkajte ich lyžicou oleja, posypte tymiánom, majoránkou, soľou, korením, premiešajte a vložte na plech vyložený papierom na pečenie. Pečte v rozohriatej rúre na 180°C asi 30-35 minút domäkka a dozlata. Potom ich vyberte z rúry a nechajte vychladnúť.

2Špenát sparte vriacou vodou a nechajte odkvapkať v cedníku. Vytlačte z neho prebytočnú tekutinu a nasekajte nahrubo.

3Cibuľu a cesnak olúpte a nasekajte nadrobno. Papriky zbavte semiemok a nakrájajte na kocky. 

4V panvici rozohrejte 2 lyžice oleja, vsypte cibuľu a na strednom plameni ju opekajte asi 3 minúty. Pridajte cesnak a papriku a restujte ďalších 3-5 minút domäkka. Vmiešajte zemiaky, osoľte a okoreňte podľa chuti a nechajte vychladnúť.

5Cesto vyvaľkajte a rozkrájajte na štvorce. Do stredu každého dajte 1 lyžicu náplne, trochu špenátu a rozdrobte trochu syru feta. Okraje cesta potrite rozšľahaným vajcom a cesto preložte protiľahlým rohom do tvaru trojuholníka a po obvode spojte.

6Trojuholníky ukladajte na plech vyložený papierom na pečenie, potrite ich rozšľahaným vajcom, posypte sezamom a pečte v rúre rozohriatej na 180°C asi 25 minút dozlata.

Dobrú chuť!


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všetky recepty s korením Tymian
Všetky recepty s korením Majorán
Všetky recepty s korením Farebné korenie do mlynčekov
Všetky recepty s korením Korenie troch farieb

Späť na začiatok kuchárky
Vďaka súborom cookie a spracovaniu osobných údajov je vaše prehliadanie ešte príjemnejšie!

Používame ich totiž na zabezpečenie čo možno najlepšej funkčnosti a na personalizáciu obsahu našich webových stránok.

Kliknutím na tlačidlo "Prijať" súhlasíte s ich využívaním a odovzdaním údajov o správaní na našom webe.
Viac informácií
cookie
cookie