Recepty

Zeleninové hranolky s cesnakovým dipom

Zeleninové hranolky s česnekovým dipem

počet osôb
2

čas prípravy
0 min. príprava

obtiažnosť
jednoduché

druh jedla
Bez masa

Potrebujeme

Hranolky:
800g koreňovej zeleniny (mrkva, zeler, petržlen)
3 - 4 strúčiky cesnaku
kvalitný olej
soľ, čierne korenie
korenie Veggie MIX
3 kopcovité lyžice tekutého medu

Dip:
2 strúčiky cesnaku
150g kyslej smotany
2 lyžice smotanového syra (napríklad Lučina)
soľ, čierne korenie
1/2 lyžičky Oregana

Farebné korenie do mlynčekov nakúpite tu
Veggie MIX nakúpite tu
Oregano nakúpite tu
Korenie troch farieb nakúpite tu

Postup prípravy

1Koreňovú zeleninu očistite a nakrájajte na hranolky. Všetky by mali byť zhruba rovnako hrubé, aby sa dobre piekli.

2Vložte ich do zapekacej misy, pridajte NEOLÚPANÝ! cesnak (olúpaný by pečením zhorkol), poriadne pokvapkajte olejom, medom a osoľte, okoreňte tak, aby hranolky boli po premiešaní krásne obalené v zmesi.

3Pečte pri teplote 175°C, kým hranolky nebudú mäkké (záleží na ich hrúbke). Občas behom pečenia premiešajte, aby sa nepripaľovali.

4Medzitým si pripravte dip. Cesnak olúpte a rozpučte. Zmiešajte so smotanou, syrom a oreganom, podľa chuti osoľte a okoreňte a dajte chladiť do chladničky.

5. Po upečení hranoliek vylúpnite cesnaky z obalov, rozpučte vidličkou a zamiešajte s hranolkami.

Dobrú chuť! :)


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všetky recepty s korením Farebné korenie do mlynčekov
Všetky recepty s korením Veggie MIX
Všetky recepty s korením Oregano
Všetky recepty s korením Korenie troch farieb

Späť na začiatok kuchárky
Vďaka súborom cookie a spracovaniu osobných údajov je vaše prehliadanie ešte príjemnejšie!

Používame ich totiž na zabezpečenie čo možno najlepšej funkčnosti a na personalizáciu obsahu našich webových stránok.

Kliknutím na tlačidlo "Prijať" súhlasíte s ich využívaním a odovzdaním údajov o správaní na našom webe.
Viac informácií
cookie
cookie