Hranolky:
800g koreňovej zeleniny (mrkva, zeler, petržlen)
3 - 4 strúčiky cesnaku
kvalitný olej
soľ, čierne korenie
korenie Veggie MIX
3 kopcovité lyžice tekutého medu
Dip:
2 strúčiky cesnaku
150g kyslej smotany
2 lyžice smotanového syra (napríklad Lučina)
soľ, čierne korenie
1/2 lyžičky Oregana
Farebné korenie do mlynčekov nakúpite tu
Veggie MIX nakúpite tu
Oregano nakúpite tu
Korenie troch farieb nakúpite tu
1Koreňovú zeleninu očistite a nakrájajte na hranolky. Všetky by mali byť zhruba rovnako hrubé, aby sa dobre piekli.
2Vložte ich do zapekacej misy, pridajte NEOLÚPANÝ! cesnak (olúpaný by pečením zhorkol), poriadne pokvapkajte olejom, medom a osoľte, okoreňte tak, aby hranolky boli po premiešaní krásne obalené v zmesi.
3Pečte pri teplote 175°C, kým hranolky nebudú mäkké (záleží na ich hrúbke). Občas behom pečenia premiešajte, aby sa nepripaľovali.
4Medzitým si pripravte dip. Cesnak olúpte a rozpučte. Zmiešajte so smotanou, syrom a oreganom, podľa chuti osoľte a okoreňte a dajte chladiť do chladničky.
5. Po upečení hranoliek vylúpnite cesnaky z obalov, rozpučte vidličkou a zamiešajte s hranolkami.
Dobrú chuť! :)
Nakupujte v našom eshopu podľa toho čo máte radi a čo sa chystáte variť. Vy si nakupujete suroviny, my Vám k nim dodáme korenie.