100 g kvalitnej čokolády
60 g masla v izbovej teplote
120 g trstinového cukru
1 vajce
½ lyžičky mletého kardamónu
120 g hladkej múky
3 lyžice kakaa
1 lyžička prášku do pečiva
½ lyžičky kryštálikov morskej soli
30 ml mlieka
Kryštálový cukor a práškový na obaľovanie
1Nalámte čokoládu na menšie kúsky, rozpusťte vo vodnom kúpeli a nechajte ju mierne vychladnúť.
2Vyšľahajte maslo s trstinovým cukrom. Pridajte vajce, kardamón a čokoládu.
3Všetky ostatné suché ingrediencie zmiešajte a premiešajte do tekutej zmesi. Cesto by malo byť lepkavé a nemalo by byť príliš tuhé.
4Rúru rozohrejte na 175°C a plech vyložte papierom na pečenie.
5Z cesta tvarujte malé guličky, ktoré vopred obalíte v kryštálovom cukre a potom v práškovom. Poukladajte ich na plech a každú trošku rozpučte. Nechávajte medzi nimi dostatočné rozostupy lebo pečením nakysnú.
6Pečte ich asi 10 - 15 minút, kým nepopraskajú. Vyhnite sa príliš dlhému pečeniu, sušienky by boli tuhé a vysušené.
Uchovávajte ich vo vzduchotesnej nádobe.
Tak, aby bola zima biela..:))
Nakupujte v našom eshopu podľa toho čo máte radi a čo sa chystáte variť. Vy si nakupujete suroviny, my Vám k nim dodáme korenie.