500 g polohrubej múky
1 kocka droždia
100 ml oleja
250 ml vody
1 lyžička soli
1 vajce
párky
kečup
čierny sezam
1Do hrnca dajte cca 100 ml vody, zohrejte ju, pridajte štipku cukru a rozdrobené droždie. Nechajte chvíľu odležať, aby sa urobil kvások.
2Do väčšej misy dajte múku, olej, 150 ml vody, soľ a pripravený kvások. Všetky ingrediencie dobre premiešajte a vytvorte hladké cesto. Misu s cestom prikryjte utierkou a nechajte na teplom mieste kysnúť asi 1,5 hod.
3Cesto vyvaľkajte, rozdeľte na rovnaké diely, potrite ich kečupom a zrolujte do nich párky.
4Plech vyložte papierom na pečenie a naukladajte naňho pripravené párky v cestíčku. Potrite ich rozšľahaným vajcom, posypte sezamom a takto pripravené ich nechajte ešte 15 minút kysnúť.
5Následne ich dajte piecť do rozohriatej rúry na 180 °C a pečte asi 20 minút dozlata.
Tip: Namiesto kečupu môžete použiť plnotučnú horčicu.
Nakupujte v našom eshopu podľa toho čo máte radi a čo sa chystáte variť. Vy si nakupujete suroviny, my Vám k nim dodáme korenie.