1 kg zverinových rebier alebo mäsa z krku (jeleň, daniel, diviak)
3 mrkvy
1 petržlen
kúsok zeleru
1 malá cibuľa
klasická varianta použitia korenia:
5 guličiek NOVÉHO KORENIA
5 guličiek ČIERNEHO KORENIA
2 guličky JALOVCA
2 listy BOBKOVÉHO LISTU
obľúbené cestoviny
Mäsové guličky
mäso z vývaru
strúhanku podľa potreby
2 strúčiky cesnaku alebo 1 ČL korenia GARLIC PEPER
2 vajcia
1 ČL korenia DIVOČINA
2 ČL PETRŽLENU
Zverina nakúpite tu
Garlic Pepper nakúpite tu
Bobkový list celý nakúpite tu
Nové korenie celé nakúpite tu
Jalovec celý nakúpite tu
Korenie čierne celé nakúpite tu
1Mäso vložte do hrnca zalejte vodou a priveďte do varu, kým sa nezačne vytvárať pena.
2Všetkú vodu vylejte, opláchnite hrniec, mäso a znovu zalejte vodou.
3Pridajte zeleninu, korenie, soľ a nechajte len trochu bublať s mierne odklopenou prikrývkou. Vodu priebežne dolievajte.
4Keď je mäso mäkké, vývar sceďte, mäso oberte, zeleninu nakrájajte a vložte naspäť.
Mäsové guličky
1Mäso z vývaru pomelte na mlynčeku na dvojke šajbe. (Šajba slúži ako doska do strojčeka na mletie mäsa. Veľkosť otvorov určuje výslednú zrnitosť namletého mäsa.)
2Všetky ostatné suroviny, korenie, petržlen a mäso zmiešajte dohromady a vypracujte hustú hmotu.
3Lyžičkou naberajte a urobte v dlaniach guličky rovnakej veľkosti.
4Odlejte trochu čistého vývaru a v ňom guličky varte, kým vám nevyplavú.
5Uvarené guličky dajte do taniera k zelenine, zalejte vývarom a ozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou.
Skvelá zverinová polievka tak trochu inak. Dobrú chuť.
Nakupujte v našom eshopu podľa toho čo máte radi a čo sa chystáte variť. Vy si nakupujete suroviny, my Vám k nim dodáme korenie.