Zhruba 2 kg hovädzích chvostov
3 mrkvy
1 petržlen
kúsok zeleru
1 malá cibuľa
5 guliček nového korenia a čierneho korenia, 2 guličky jalovca, 2 bobkové listy
ligurček podľa chuti
soľ podľa chuti
mäsové knedličky:
300 g mleté hoväzie a bravčové (pol na pol)
strúhanka podľa potreby
2 strúčiky cesnaku alebo 1 ČL korenia Garlic Pepper
1 PL polohrubej múky
1 PL majoránky
1 PL pažítky
Bobkový list celý nakúpite tu
Nové korenie celé nakúpite tu
Korenie čierne celé nakúpite tu
Ligurček nakúpite tu
Jalovec celý nakúpite tu
Garlic Pepper nakúpite tu
Kurkuma nakúpite tu
1Mäso aj zeleninu prudko opečte v hrnci na kvapke oleja, zalejte studenou vodou a priveďte do varu.
2Pridajte korenie, soľ a nechajte len jemne vrieť s mierne odklopenou pokrievkou. Vodu priebežne dolievajte.
4Keď je mäso mäkké, vývar sceďte, zeleninu nakrájajte a vložte naspäť.
Mäsové knedlíčky
1Bravčové aj hovädzie mäso pomeľte na jemno.
2Všetko zmiešajte dohromady , pridajte soľ a korenie a vypracujte hustú hmotu.
3Lyžičkou naberajte a vyrobte v dlaniach guličky rovnakej veľkosti.
4Zlejte trochu čistého vývaru a v ňom knedličky uvarte, kým vám nevyplávaju na povrch.
5Uvarené mäsové knedličky dajte do taniera k zelenine, zalejte vývarom, ozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou.
Nakupujte v našom eshopu podľa toho čo máte radi a čo sa chystáte variť. Vy si nakupujete suroviny, my Vám k nim dodáme korenie.