3 kuracie prsia
2 lyžičky jedlej sódy
3 lyžice ustricovej omáčky
3 lyžice sójovej omáčky
1/2 lyžice trstinového cukru
šťava z limetky na dochutenie
hrnček kuracieho vývaru
1/2 lyžička Korenia piatich vôní
3 strúčiky cesnaku
kúsok čerstvého zázvoru (cca 2 cm veľký)
1 cuketa
1 a 1/2 väčšia cibuľa
1 lyžica kukuričného škrobu
sezamové semienka a jarná cibuľka na ozdobu
repkový olej
1Aby sa vám kuracie prsia lepšie krájali na tenké plátky, dajte ich na hodinu do mrazničky. Potom ich nakrájajte.
2Nakrájané prsia premiešajte s jedlou sódou a nechajte ich asi 15 minút odpočívať (vďaka tomu prsia krásne skrehnú). Potom ich dajte do sita a niekoľkokrát prepláchnite, aby ste odstránili jedlú sódu. Nechajte poriadne odkvapkať.
3Do veľkej misy dajte sójovú a ustricovú omáčku, kurací vývar, kukuričný škrob, Korenie piatich vôní, cukor a sezamový olej a miešajte, pokiaľ sa všetko úplne nerozpustí a nespojí.
4Na troške oleja opražte kuracie kúsky a dajte ich stranou.
5Pridajte 1 lyžicu repkového oleja a opražte cibuľu nakrájanú na tenšie mesiačiky. Potom pridajte cesnak a zázvor a restujte 30 - 45 sekúnd, pokiaľ nebudú voňavé. Nesmú ale zhnednúť.
6Pridajte omáčku a dobre premiešajte. Omáčku varte 1 minútu, potom pridajte nakrájanú cuketu a varte ďalšie 2 minúty, pokiaľ nezhustne. Cuketa by mala zostať chrumkavá. Dajte dole zo sporáku, pridajte kura a dobre premiešajte, aby sa v zmesi obalilo.
Ozdobte sezamovými semienkami a jarnou cibuľkou. Podávajte s Udon rezancami alebo ryžou.
Nakupujte v našom eshopu podľa toho čo máte radi a čo sa chystáte variť. Vy si nakupujete suroviny, my Vám k nim dodáme korenie.