270 g guľatozrnnej ryže na risotto (carnaroli alebo arborio)
200 g mrazeného hrášku
1 menší pór
100 g parmezánu (alebo Grana padano)
1 liter zeleninového vývaru
1 pohár suchého bieleho vína
2 ČL korenia HRÁŠKOVÉ KORENIE
soľ podľa chuti
olivový olej
1V hlbšej panvici krátko orestujte na olivovom oleji nadrobno nakrájaný pór. Pomaličky a opatrne, len kým nezmäkne. Prisypte ryžu a chvíľu miešajte tak, aby sa každé zrnko obalilo olejom.
2Prilejte suché biele víno, premiešajte a po chvíli varenia pridajte 2 naberačky vývaru. Keď sa tekutina odparí, opäť pridávajte po naberačkách ďalší vývar, kým ho celý nespotrebujete.
3Ochuťte HRÁŠKOVÝM KORENÍM, prisypte hrášok a 2 minúty zohrievajte.
4Na záver vmiešajte na jemno nastrúhaný parmezán a dolaďte konzistenciu tak, aby bolo rizoto vláčne a krémové.
Tip: pre jemnejšiu chuť môžete na konci varenia pridať kúsok masla.
Dobrú chuť.
Nakupujte v našom eshopu podľa toho čo máte radi a čo sa chystáte variť. Vy si nakupujete suroviny, my Vám k nim dodáme korenie.