Na vývar:
celé kurča
1 cibuľa
soľ
trstinový cukor
Korenie na ochutenie vývaru:
1 cibuľa
50 g zázvoru
3 hviezdičky badiánu
2 celé škorice
3 kardamóny
2 celé klinčeky
1 lyžička koriandrových semienok
Doplnky do polievky:
široké ploché ryžové rezance
1 červená cibuľa
1 jarná cibuľka
čerstvý koriander
bazalka
Mungo výhonky
Badián celý nakúpite tu
Škorica celá nakúpite tu
Klinček celý nakúpite tu
Koriander celý nakúpite tu
Kardamóm celý nakúpite tu
Bazalka nakúpite tu
1Uvaríte si vývar z celého kurčaťa, cibule, trstinového cukru a soli. Kurací vývar musí byť číry, preto varte na miernom ohni, nezakrytý prikrývkou a stále zbierajte penu a nečistoty z povrchu.
2Ďalej si pripravíte korenie do polievky. Na panvici osmažíte na sucho cibuľu, zázvor nakrájaný na plátky, badián, škoricu, kardamón, klinčeky a koriander. Zmes korenia pridáte do kuracieho vývaru a povaríte.
3Uvarený vývar sceďte, môžete kľudne viackrát. Ochutnajte polievku a podľa potreby a chuti ešte dosoľte, oslaďte alebo pridajte korenie.
4Ďalej si pripravte ingrediencie do polievky. Uvarte si ryžové rezance, natrhajte kuracie mäso, nakrájajte jarnú cibuľku, červenú cibuľu a koriander.
5Na záver naservírujte tak, že do misky vložíte rezance, mäso, cibuľky, mungo, koriander, zalejete vývarom a posypete bazalkou.
TIP: Podávajte s rybacou omáčkou, citrónom alebo chilli.
Prajeme vám dobrú chuť!
Nakupujte v našom eshopu podľa toho čo máte radi a čo sa chystáte variť. Vy si nakupujete suroviny, my Vám k nim dodáme korenie.