Recepty

Bravčová panenka so slivkovou omáčkou

Vepřová panenka se švestkovou omáčkou

počet osôb
4

čas prípravy
5 min. príprava
10 min. grilování
15 min. příprava omáčky

obtiažnosť
jednoduché

druh jedla
Vepřové

Potrebujeme

bravčová panenka
4 PL slivkového lekváru
asi pol deci vývaru
100 ml červeného vína
2 asi 2cm kúsky masla
CHILLI DRVENÉ
pol lyžičky škorice
pár vetvičiek čerstvého tymiánu
soľ
FAREBNÉ KORENIE DO MLYNČEKOV

Farebné korenie do mlynčekov nakúpite tu
Tymian nakúpite tu
Chilli drvené nakúpite tu
Škorica mletá nakúpite tu
Korenie troch farieb nakúpite tu

Postup prípravy

1Panenku opečete zo všetkých strán na rozpálenej panvici s olejom. Vo vnútri by mala zostať šťavnatá, takže ju opekajte cca 2 minúty z každej strany. Rozpusťte maslo, zmiešajte s dreveným korením a soľou.

2Mäso vyberte, zabaľte do alobalu a prelejte pripraveným maslom.

3Stiahnite plameň na minimum a nalejte víno a chvíľu ho redukuje. Zvýšte teplotu a pridajte vývar, lekvár, CHILLI, ŠKORICU a TYMIÁN. Dôkladne rozmiešajte, zredukujte na požadovanú hustotu a nakoniec zjemnite maslom. Podľa potreby dochuťte.

4Panenku vyberte z alobalu, šťavu z nej prilejte do omáčky a premiešajte. Panenku môžete nakrájať na hrubšie plátky (filírovať).

5Podávajte s pečenými zemiakmi s rozmarínom a pohárom červeného vína.


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všetky recepty s korením Farebné korenie do mlynčekov
Všetky recepty s korením Tymian
Všetky recepty s korením Chilli drvené
Všetky recepty s korením Škorica mletá
Všetky recepty s korením Korenie troch farieb

Späť na začiatok kuchárky
Vďaka súborom cookie a spracovaniu osobných údajov je vaše prehliadanie ešte príjemnejšie!

Používame ich totiž na zabezpečenie čo možno najlepšej funkčnosti a na personalizáciu obsahu našich webových stránok.

Kliknutím na tlačidlo "Prijať" súhlasíte s ich využívaním a odovzdaním údajov o správaní na našom webe.
Viac informácií
cookie
cookie