bravčová panenka
4 PL slivkového lekváru
asi pol deci vývaru
100 ml červeného vína
2 asi 2cm kúsky masla
CHILLI DRVENÉ
pol lyžičky škorice
pár vetvičiek čerstvého tymiánu
soľ
FAREBNÉ KORENIE DO MLYNČEKOV
Farebné korenie do mlynčekov nakúpite tu
Tymian nakúpite tu
Chilli drvené nakúpite tu
Škorica mletá nakúpite tu
Korenie troch farieb nakúpite tu
1Panenku opečete zo všetkých strán na rozpálenej panvici s olejom. Vo vnútri by mala zostať šťavnatá, takže ju opekajte cca 2 minúty z každej strany. Rozpusťte maslo, zmiešajte s dreveným korením a soľou.
2Mäso vyberte, zabaľte do alobalu a prelejte pripraveným maslom.
3Stiahnite plameň na minimum a nalejte víno a chvíľu ho redukuje. Zvýšte teplotu a pridajte vývar, lekvár, CHILLI, ŠKORICU a TYMIÁN. Dôkladne rozmiešajte, zredukujte na požadovanú hustotu a nakoniec zjemnite maslom. Podľa potreby dochuťte.
4Panenku vyberte z alobalu, šťavu z nej prilejte do omáčky a premiešajte. Panenku môžete nakrájať na hrubšie plátky (filírovať).
5Podávajte s pečenými zemiakmi s rozmarínom a pohárom červeného vína.
Nakupujte v našom eshopu podľa toho čo máte radi a čo sa chystáte variť. Vy si nakupujete suroviny, my Vám k nim dodáme korenie.