12 rožkov
1 l mlieka
300 g slaniny
veľkú hrsť mladých čerstvých žihliav (už nasekaných)
2 veľké hrsti medvedieho cesnaku (už nasekaného)
2 väčšie strúčiky cesnaku
2 vajcia
farebné korenie do mlynčeku alebo korenie troch farieb
rasca česká celá
soľ
tuk a polohrubá múka na vysypanie plechu
Farebné korenie do mlynčekov nakúpite tu
Rasca česká celá nakúpite tu
Medvedí cesnak nakúpite tu
Korenie troch farieb nakúpite tu
1Rúru si nahrejte na 180°C. Tukom (najlepšie je sadlo, ale dá sa použiť akýkoľvek iný) vymažte veľký hlboký plech a vysypte ho polohrubou múkou.
2Rožky nakrájajte na kolieska a všetky dajte do veľké misy, kde ich zalejte po častiach mliekom a vždy dôkladne premiešajte, aby všetky boli namočené, ale v mlieku neplávali.
3Rozotrite cesnak a spolu so slaninou, nakrájanou na kocky, žihľavou a medvedím cesnakom ho pridajte k namočeným rožkom. Všetko dôkladne premiešajte.
4Osoľte a okoreňte podľa chuti. Pridajte asi 2/3 lyžičky rasce a všetko znova dôkladne premiešajte.
5Vmiešajte do zmesi vajcia, aby sa zmes stala krásne lepkavou a premiestnite ju na plech, kde ju dôkladne uhlaďte do roviny (trčiace rožky by sa totižto priháral).
6Pečte asi 30 minút, pokiaľ nebude povrch plnky krásne zlatý.
Potom stačí nakrájať, naservírovať na tanier, a zaručujeme úsmevy nielen spokojných koledujúcich :))
Páči sa Vám tento recept a náš unikátny program VARTE PODĽA KORENIA? Zdieľajte a šírte to ďalej. Ďakujeme.
Nakupujte v našom eshopu podľa toho čo máte radi a čo sa chystáte variť. Vy si nakupujete suroviny, my Vám k nim dodáme korenie.