Recepty

Vegánske ovesné cookies

Veganské ovesné cookies

čas prípravy
1 min. príprava
15 minut Pečenie

obtiažnosť
střední

druh jedla
Dezerty

Potrebujeme

150 g trstinového cukru
120 g mandľového masla žufánka
40 g trstinovej melasy
50 ml rastlinného mlieka
150 g celých ovesných vločiek
125 g hladkej múky
80 g mandľovej múky
1 lyžička jedlej sódy
1 vrchovatá lyžička škorice
štipka nastrúhaného muškátového oriešku
1/2 lyžičky soli

Škorica mletá nakúpite tu
Muškátový oriešok celý nakúpite tu

Postup prípravy

1Rúru rozohrejte na 180 °C. Dva plechy vyložte papierom na pečenie.

2V mise vyšľahajte cukor, mandľové maslo, med a mlieko do hladka.

3V inej miske zmiešajte suché suroviny a prisypte do tekutej zmesi.

4Všetko zmiešajte do lepivého kompaktného cesta. Pokiaľ je cesto príliš suché a nedrží pohromade, pridajte ešte lyžicu mlieka.

5Navlhčenými rukami tvorte z cesta guličky asi s priemerom 2,5 cm, jemne ich stlačte a ukladajte na plech. Nechávajte medzi nimi rozostupy, pri pečení sa trochu roztečú.

6Sušienky pečte 15 minút, kým niesu popraskané a zlaté na povrchu. Dlhšiu dobu pečenia neodporúčame, boli by potom príliš suché.

7Nechajte ich vychladnúť na plechu. Uchovávajte ich vo vzduchotesnej nádobe, vydržia až 2 týždne. 

Dobrú chuť! :)


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všetky recepty s korením Škorica mletá
Všetky recepty s korením Muškátový oriešok celý

Späť na začiatok kuchárky
Vďaka súborom cookie a spracovaniu osobných údajov je vaše prehliadanie ešte príjemnejšie!

Používame ich totiž na zabezpečenie čo možno najlepšej funkčnosti a na personalizáciu obsahu našich webových stránok.

Kliknutím na tlačidlo "Prijať" súhlasíte s ich využívaním a odovzdaním údajov o správaní na našom webe.
Viac informácií
cookie
cookie