150 g trstinového cukru
120 g mandľového masla žufánka
40 g trstinovej melasy
50 ml rastlinného mlieka
150 g celých ovesných vločiek
125 g hladkej múky
80 g mandľovej múky
1 lyžička jedlej sódy
1 vrchovatá lyžička škorice
štipka nastrúhaného muškátového oriešku
1/2 lyžičky soli
1Rúru rozohrejte na 180 °C. Dva plechy vyložte papierom na pečenie.
2V mise vyšľahajte cukor, mandľové maslo, med a mlieko do hladka.
3V inej miske zmiešajte suché suroviny a prisypte do tekutej zmesi.
4Všetko zmiešajte do lepivého kompaktného cesta. Pokiaľ je cesto príliš suché a nedrží pohromade, pridajte ešte lyžicu mlieka.
5Navlhčenými rukami tvorte z cesta guličky asi s priemerom 2,5 cm, jemne ich stlačte a ukladajte na plech. Nechávajte medzi nimi rozostupy, pri pečení sa trochu roztečú.
6Sušienky pečte 15 minút, kým niesu popraskané a zlaté na povrchu. Dlhšiu dobu pečenia neodporúčame, boli by potom príliš suché.
7Nechajte ich vychladnúť na plechu. Uchovávajte ich vo vzduchotesnej nádobe, vydržia až 2 týždne.
Dobrú chuť! :)
Nakupujte v našom eshopu podľa toho čo máte radi a čo sa chystáte variť. Vy si nakupujete suroviny, my Vám k nim dodáme korenie.