Šošovicové placky:
150 g tekvicových semienok
4 lyžice olivového oleja
1 cibuľa
1/2 hrsti kelu
2 strúčiky cesnaku
250 g očistených húb podľa vlastného výberu
400 g šošovice belugy
4 lyžice kapár
2 lyžice paradajkového pretlaku
1/2 lyžičky údenej papriky
soľ
čierne korenie
olej na smaženie
Na servírovanie:
burgerové žemle
sojanéza
listy hlávkového šalátu
klíčky
paradajky
cibuľové chutney
zrelé avokádo
nakladané uhorky
Paprika údená nakúpite tu
Farebné korenie do mlynčekov nakúpite tu
1Tekvicové semienka rozmixujte na zmes pripomínajúcu strúhanku. Cibuľu a cesnak ošúpte a spolu s kelom nasekajte na hrubo.
2Polovicu oleja rozohrejte vo veľkej panvici na strednom výkone. Vsypte zeleninu a restujte, kým cibuľa nezmäkne. Potom taktiež rozmixujte.
3Zvyšný olej zohrejte na panvici a vhoďte na plátky nakrájané hríby. Opekajte za občasného miešania, kým nechytia zlatistú farbu a nezmäknú. Potom ich taktiež pridajte do mixéra so zvyškom surovín na placky (okrem oleja na smaženie). Všetko rozmixujte na hrubú zmes. Osoľte, okoreňte a premiešajte. Štvrtinu zmesi odoberte do veľkej misy, zvyšok rozmixujte úplne dohladka. Obidve časti zmesi potom zmiešajte a spojte do kompaktnej zmesi.
4Vytvarujte 10 placiek, ktoré vo veľkej panvici na oleji smažte dozlata z oboch strán.
5Šošovicové placky servírujte, ako hamburgery, vo vegánskych žemliach, potrených sojanézou, s listami šalátu, klíčkami, na plátky nakrájanými paradajkami, avokádom, cibuľovým chutney a uhorkami. Podávajte s batátovými hranolčekmi.
Dobrú chuť :)
Nakupujte v našom eshopu podľa toho čo máte radi a čo sa chystáte variť. Vy si nakupujete suroviny, my Vám k nim dodáme korenie.