1 veľká cibuľa
4 strúžiky cesnaku
olej
6 veľkých zemiakov
500 g kyslej kapusty
350 ml zeleninového vývaru
650 ml vody
bobkový list
korenie
soľ
2 lyžičky sladkej papriky
štipka kajenského korenia
hrsť sušených sliviek
hrsť sušených hríbov
200 g údeného tofu
Farebné korenie do mlynčekov nakúpite tu
Paprika slovenská lahôdková nakúpite tu
Chilli cayenské nakúpite tu
Bobkový list celý nakúpite tu
1V hrnci si na olivovom oleji opražte do zlata na drobno nakrájanú cibuľku, pridajte prelisovaný cesnak a prvú lyžičku sladkej papriky tak, aby sa spravila zápražka.
2Pridajte 500 g kyslej kapusty, podľa preferencie kyslosti so šťavou alebo bez šťavy. Premiešajte a zalejte 350 ml zeleninového vývaru a nechajte chvíľu so zápražkou prepojiť chuť.
3Po chvíli pridajte zvyšných 650 ml vody, bobkový list, dopredu pár minút namočené sušené hríby a na kúsky nakrájané zemiaky. Osoľte, pridajte druhú lyžičku sladkej papriky a nechajte 40-50 minút variť, pokiaľ zemiaky a hríby nie sú mäkké.
4Premiešajte, pridajte sušené slivky, údené tofu nakrájané na malé kocky a podľa chute kajenské korenie. Varte na miernom ohni ďalšiu pól hodinu a občas premiešajte.
Servírujte s chlebom, pridať si samozrejme môžete miesto tofu aj napríklad veganskú klobásu.
Dobrú chuť! :)
Nakupujte v našom eshopu podľa toho čo máte radi a čo sa chystáte variť. Vy si nakupujete suroviny, my Vám k nim dodáme korenie.