Recepty

Vegan tekvicová polievka

Vegan dýňová polévka

počet osôb
4

čas prípravy
30 min. príprava
20 minut Varenie

obtiažnosť
jednoduché

druh jedla
Polévky

Potrebujeme

1 cibuľa
1 väčšia tekvica Hokaido
2 mrkve
1 koreňový petržlen
1 a 1/2 lyžičky rozmarínu
1 a 1/2 lyžičky tymianu
1l zeleninového vývaru
1 - 2 lyžice oleje

Rozmarín drvený nakúpite tu
Tymian nakúpite tu
Farebné korenie do mlynčekov nakúpite tu

Postup prípravy

1Cibuľu ošúpte a nakrájajte na kocky. Mrkvu a petržlen ošúpte a na hrubo nastrúhajte. Tekvicu umyte, vydlabte dužinu a nakrájajte na rovnako veľké kocky.

2Vo veľkom hrnci rozpáľte olej a na ňom osmažte cibuľu do zlata. Potom pridajte koreňovú zeleninu a taktiež ju nechajte osmažiť. Zeleninu pri smažení osoľte, aby pustila šťavu, ktorá potom bude tvoriť lepšiu chuť polievky.

3Do hrnca pridajte tekvicu, bylinky, osoľte, okoreňte a zalejte vývarom. Premiešajte a nechajte variť, pokiaľ tekvica nebude mäkká.

4Potom polievku odstavte zo šporáku a rozmixujte na hladký krém. V prípade, že je moc hustý, narieďte ho podľa potreby vodou, alebo vývarom. Dochuťte podľa vašich preferencií soľou a korením.

Podávajte polievku s zľahka osmaženými tekvicovými semiačkami, tekvicovým, alebo olivovým olejom, a v prípade neveganskej verzie, môžete pridať aj lyžicu kyslej smotany.

Dobrú chuť!


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všetky recepty s korením Rozmarín drvený
Všetky recepty s korením Tymian
Všetky recepty s korením Farebné korenie do mlynčekov

Späť na začiatok kuchárky
Vďaka súborom cookie a spracovaniu osobných údajov je vaše prehliadanie ešte príjemnejšie!

Používame ich totiž na zabezpečenie čo možno najlepšej funkčnosti a na personalizáciu obsahu našich webových stránok.

Kliknutím na tlačidlo "Prijať" súhlasíte s ich využívaním a odovzdaním údajov o správaní na našom webe.
Viac informácií
cookie
cookie