1 cibuľa
1 väčšia tekvica Hokaido
2 mrkve
1 koreňový petržlen
1 a 1/2 lyžičky rozmarínu
1 a 1/2 lyžičky tymianu
1l zeleninového vývaru
1 - 2 lyžice oleje
Rozmarín drvený nakúpite tu
Tymian nakúpite tu
Farebné korenie do mlynčekov nakúpite tu
1Cibuľu ošúpte a nakrájajte na kocky. Mrkvu a petržlen ošúpte a na hrubo nastrúhajte. Tekvicu umyte, vydlabte dužinu a nakrájajte na rovnako veľké kocky.
2Vo veľkom hrnci rozpáľte olej a na ňom osmažte cibuľu do zlata. Potom pridajte koreňovú zeleninu a taktiež ju nechajte osmažiť. Zeleninu pri smažení osoľte, aby pustila šťavu, ktorá potom bude tvoriť lepšiu chuť polievky.
3Do hrnca pridajte tekvicu, bylinky, osoľte, okoreňte a zalejte vývarom. Premiešajte a nechajte variť, pokiaľ tekvica nebude mäkká.
4Potom polievku odstavte zo šporáku a rozmixujte na hladký krém. V prípade, že je moc hustý, narieďte ho podľa potreby vodou, alebo vývarom. Dochuťte podľa vašich preferencií soľou a korením.
Podávajte polievku s zľahka osmaženými tekvicovými semiačkami, tekvicovým, alebo olivovým olejom, a v prípade neveganskej verzie, môžete pridať aj lyžicu kyslej smotany.
Dobrú chuť!
Nakupujte v našom eshopu podľa toho čo máte radi a čo sa chystáte variť. Vy si nakupujete suroviny, my Vám k nim dodáme korenie.