Recepty

Sirup do vareného vína

Vánoční svařákový sirup

počet osôb
60

čas prípravy
30 min. príprava
24 hod. Macerovanie

obtiažnosť
jednoduché

druh jedla
Nápoje

Potrebujeme

2 červené grepy
4 väčšie jablká
3 žufánky korenia Varené víno
2 l vody
kyselina citrónová
4 kg cukru

Varené víno nakúpite tu

Postup prípravy

1Suroviny nakrájajte na malé kúsky.

2Korenie zalejte 1/2 l vriacej vody a nechajte vychladnúť.

3Nakrájané suroviny zalejte 2 l prevarenej vody spoločne s výluhom z korenia na varené víno.

4Nechajte 48 hodín macerovať vo vode s kyselinou citrónovou.

5Preceďte zmes cez pančušku do hrnca, zahrejte a rozpusťte v tekutine 4 kg cukru. Nevarte, len zahrejte.

6Pripravte si fľaše na sirup a vypláchnite ich horúcou vodou.

7Ešte horúci sirup naplňte do čistých fliaš.


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všetky recepty s korením Varené víno

Späť na začiatok kuchárky
Vďaka súborom cookie a spracovaniu osobných údajov je vaše prehliadanie ešte príjemnejšie!

Používame ich totiž na zabezpečenie čo možno najlepšej funkčnosti a na personalizáciu obsahu našich webových stránok.

Kliknutím na tlačidlo "Prijať" súhlasíte s ich využívaním a odovzdaním údajov o správaní na našom webe.
Viac informácií
cookie
cookie