2 červené grepy
4 väčšie jablká
3 žufánky korenia Varené víno
2 l vody
kyselina citrónová
4 kg cukru
1Suroviny nakrájajte na malé kúsky.
2Korenie zalejte 1/2 l vriacej vody a nechajte vychladnúť.
3Nakrájané suroviny zalejte 2 l prevarenej vody spoločne s výluhom z korenia na varené víno.
4Nechajte 48 hodín macerovať vo vode s kyselinou citrónovou.
5Preceďte zmes cez pančušku do hrnca, zahrejte a rozpusťte v tekutine 4 kg cukru. Nevarte, len zahrejte.
6Pripravte si fľaše na sirup a vypláchnite ich horúcou vodou.
7Ešte horúci sirup naplňte do čistých fliaš.
Nakupujte v našom eshopu podľa toho čo máte radi a čo sa chystáte variť. Vy si nakupujete suroviny, my Vám k nim dodáme korenie.