Na cesto
500 g hladkej múky
200 g práškového cukru
170 g medu
2 vajcia
2 lyžice Korenie na perníčky
80 g zmäknutého masla
1 lyžička jedlej sódy
+ 1 vajce na potretie upečených perníčkov
Na zdobenie
1 bielok
180 g práškového cukru
1 lyžička citrónovej šťavy
1 lyžička solamylu (zemiakového škrobu)
1Maslo vyšľahajte s cukrom, 2 vajciami a medom do peny. Pridajte korenie a nakoniec primiešajte múku so sódou. Všetko do seba poriadne zapracujte. Cesto nechajte cez noc odležať.
2Z odležaného cesta vyvaľkajte pláty zhruba 3 mm hrubé. Pomocou formičiek vykrajujte tvary a ukladajte na plech vyložený papierom na pečenie. Mezi jednotlivými kúskami nechávajte na plechu dostatočný odstup, aby sa k sebe nepripiekli, nakoľko cesto pri pečení nakysne.
3Rozohrejte si rúru na 160 stupňov a pečte 7 - 10 minút. Záleží na druhu rúry.
4Rozšľahajte 1 vajce a ešte horúce perníčky ním potrite. Budú krásne lesklé.
5Studené perníčky nazdobte. Môžete to urobiť hneď alebo kedykoľvek neskôr. Polevu pripravíte tak, že z bielkov ušľaháte pevný sneh a postupne zašľaháte cukor, solamyl a citrónovú šťavu. Polevu nalejete do zbobiaceho sáčku a zdobíte perníčky podľa vašich predstáv.
6Perníčky nechajte odležať aspoň 10 dní.
Nakupujte v našom eshopu podľa toho čo máte radi a čo sa chystáte variť. Vy si nakupujete suroviny, my Vám k nim dodáme korenie.