Recepty

Vanilkový extrakt

Vanilkový extrakt

čas prípravy
5 min. príprava
2 měsíce macerovanie

obtiažnosť
jednoduché

druh jedla
Základní recepty

Potrebujeme

250 ml vodky
4 ks vanilkových luskov

Vanilkový struk PREMIUM nakúpite tu
Vanilkový struk KLASIK nakúpite tu

Postup prípravy

1Vanilkové lusky rozrežte pozdĺžne ostrým špicatým nožom.

2Pripravte si uzatvárateľné poháre alebo fľašky. Dôkladne ich umyte, vložte do nich vanilkové lusky a zalejte vodkou (pomer si môžete upraviť podľa veľkosti pohárov, na 250 ml vodky potrebujete 4 vanilkové lusky). Poháre dôkladne uzavrite a obsah pretrepte.

3Takto pripravené naplnené nádoby odložte na chladné a tmavé miesto. Nechajte 2 mesiace macerovať. Poháre v priebehu macerovania neotvárajte. Každý druhý deň ich jemne pretrepte.


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všetky recepty s korením Vanilkový struk PREMIUM
Všetky recepty s korením Vanilkový struk KLASIK

Späť na začiatok kuchárky
Vďaka súborom cookie a spracovaniu osobných údajov je vaše prehliadanie ešte príjemnejšie!

Používame ich totiž na zabezpečenie čo možno najlepšej funkčnosti a na personalizáciu obsahu našich webových stránok.

Kliknutím na tlačidlo "Prijať" súhlasíte s ich využívaním a odovzdaním údajov o správaní na našom webe.
Viac informácií
cookie
cookie