1 kg špekáčikov
3 stredné cibule
plnotučná horčica
nakladané uhorky
feferónka
2 strúčiky cesnaku
Na nálev:
1/2 l octu
1 a 1/2 l vody
1 lyžica soli
3 lyžice cukru
1 žufanka zmesi Utopenci
Príprava nálevu
1Všetky ingrediencie dajte do hrnca a 10 minút nechajte variť.
2Potom nechajte odstáť.
Príprava špekáčikov
Rýchlejší spôsob:
1Špekáčiky, uhorky a cibuľu nakrájajte na kolieska, cesnak na plátky.
2Špekáčiky prekladajte s cibuľou, do ktorej dáte plátky cesnaku a pár koliesok uhorky.
3Naplňte nádobu až po okraj a zalejte nálevom.
4Utopencov nechajte odležať na chladnom mieste alebo v chladničke asi tri dni.
Zložitejší spôsob:
1Špekáčiky ošúpte, nakrojte (nedokrojte ich úplne).
2Zvnútra potrite špekáčik horčicou a vložte do neho plátok uhorky.
3Na strane, kde ste špekáčik narezali, vložte asi na troch miestach plátky cesnaku.
4Takto pripravené špekáčiky prekladajte plátkami cibule, nádobu naplňte až po okraj. Následne zalejte hotovým nálevom.
5Utopencov nechajte odležať na chladnom mieste alebo v chladničke asi 5 dní.
Nakupujte v našom eshopu podľa toho čo máte radi a čo sa chystáte variť. Vy si nakupujete suroviny, my Vám k nim dodáme korenie.