Recepty

Utopenci

Utopenci

počet osôb
1

čas prípravy
25 min. príprava

obtiažnosť
jednoduché

druh jedla
Zavařování, skleničkování

Potrebujeme

1 kg špekáčikov
3 stredné cibule
plnotučná horčica
nakladané uhorky
feferónka
2 strúčiky cesnaku

Na nálev:
1/2 l octu
1 a 1/2 l vody
1 lyžica soli
3 lyžice cukru
1 žufanka zmesi Utopenci

Utopenci nakúpite tu

Postup prípravy

Príprava nálevu

1Všetky ingrediencie dajte do hrnca a 10 minút nechajte variť.

2Potom nechajte odstáť.

 

Príprava špekáčikov

 

Rýchlejší spôsob:

1Špekáčiky, uhorky a cibuľu nakrájajte na kolieska, cesnak na plátky.

2Špekáčiky prekladajte s cibuľou, do ktorej dáte plátky cesnaku a pár koliesok uhorky.

3Naplňte nádobu až po okraj a zalejte nálevom.

4Utopencov nechajte odležať na chladnom mieste alebo v chladničke asi tri dni.

 

Zložitejší spôsob:

1Špekáčiky ošúpte, nakrojte (nedokrojte ich úplne).

2Zvnútra potrite špekáčik horčicou a vložte do neho plátok uhorky.

3Na strane, kde ste špekáčik narezali, vložte asi na troch miestach plátky cesnaku.

4Takto pripravené špekáčiky prekladajte plátkami cibule, nádobu naplňte až po okraj. Následne zalejte hotovým nálevom.

5Utopencov nechajte odležať na chladnom mieste alebo v chladničke asi 5 dní.


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všetky recepty s korením Utopenci

Späť na začiatok kuchárky
Vďaka súborom cookie a spracovaniu osobných údajov je vaše prehliadanie ešte príjemnejšie!

Používame ich totiž na zabezpečenie čo možno najlepšej funkčnosti a na personalizáciu obsahu našich webových stránok.

Kliknutím na tlačidlo "Prijať" súhlasíte s ich využívaním a odovzdaním údajov o správaní na našom webe.
Viac informácií
cookie
cookie