Recepty

Udon teriyaki

 Udon teriyaki

počet osôb
4

čas prípravy
25 min. príprava

obtiažnosť
střední

druh jedla
Asia

Potrebujeme

500g Udon cestovín
100g čerstvých shiitake húb
500g zrelého steakového mäsa (flank, roštenka..)

Omáčka
160ml sójovej omáčky
asi 120g trstinového cukru
4 lyžice ananásového džúsu
1 palička škorice
2 lyžice rastlinného oleja
1 lyžica opraženého sezamu
1 jemne nakrájaná šalotka
3 strúčiky cesnaku, nakrájané nadrobno
1 lyžica zázvoru mletého
Čierne mleté korenie
1/4 šálky vody
2 lyžice kukuričného škrobu
chilli mleté

jarná cibuľka

Sezam čierny nakúpite tu
Sezam biely nakúpite tu
Škorica celá nakúpite tu
Chilli mleté nakúpite tu
Zázvor mletý nakúpite tu
Korenie čierne mleté nakúpite tu

Postup prípravy

1. Uvarte rezance podľa návodu na obale a nechajte odkvapkať.

2 Mäso a shiitake nakrájajte na väčšie rezane. Rozpálte panvicu a prudko mäso opečte zo všetkých strán tak, aby vo vnútri zostalo ružové. Potom ho z panvice vyberte von. 

3V hrnci priveďte do varu sójovú omáčku, cukor, džús, škoricu, štvrť lyžičky korenia, zázvor, chilli podľa chuti, šalotku a cesnak. Varte asi 4 minúty. Potom si v hrnčeku s vodou rozmiešajte kukuričný škrob a prilejte k omáčke. Nechajte zhustnúť, prípadne môžete pridať trochu vody pre opätovné rozriedenie do požadovanej hustoty a lesklosti. Potom vytiahnite škoricu.

4Potom pridajte mäso a shiitake a varte spolu len pár minút, aby hovädzie zostalo šťavnaté. Stiahnite z pece. 

5V poslednej fáze pridajte do omáčky rezance a premiešajte, aby sa omáčka na rezance obalila.

Podávajte posypané nasekanou jarnou cibuľkou a sezamovými semienkami.

Dobrú chuť! :)


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všetky recepty s korením Sezam čierny
Všetky recepty s korením Sezam biely
Všetky recepty s korením Škorica celá
Všetky recepty s korením Chilli mleté
Všetky recepty s korením Zázvor mletý
Všetky recepty s korením Korenie čierne mleté

Späť na začiatok kuchárky
Vďaka súborom cookie a spracovaniu osobných údajov je vaše prehliadanie ešte príjemnejšie!

Používame ich totiž na zabezpečenie čo možno najlepšej funkčnosti a na personalizáciu obsahu našich webových stránok.

Kliknutím na tlačidlo "Prijať" súhlasíte s ich využívaním a odovzdaním údajov o správaní na našom webe.
Viac informácií
cookie
cookie