500g Udon cestovín
100g čerstvých shiitake húb
500g zrelého steakového mäsa (flank, roštenka..)
Omáčka
160ml sójovej omáčky
asi 120g trstinového cukru
4 lyžice ananásového džúsu
1 palička škorice
2 lyžice rastlinného oleja
1 lyžica opraženého sezamu
1 jemne nakrájaná šalotka
3 strúčiky cesnaku, nakrájané nadrobno
1 lyžica zázvoru mletého
Čierne mleté korenie
1/4 šálky vody
2 lyžice kukuričného škrobu
chilli mleté
jarná cibuľka
Sezam čierny nakúpite tu
Sezam biely nakúpite tu
Škorica celá nakúpite tu
Chilli mleté nakúpite tu
Zázvor mletý nakúpite tu
Korenie čierne mleté nakúpite tu
1. Uvarte rezance podľa návodu na obale a nechajte odkvapkať.
2 Mäso a shiitake nakrájajte na väčšie rezane. Rozpálte panvicu a prudko mäso opečte zo všetkých strán tak, aby vo vnútri zostalo ružové. Potom ho z panvice vyberte von.
3V hrnci priveďte do varu sójovú omáčku, cukor, džús, škoricu, štvrť lyžičky korenia, zázvor, chilli podľa chuti, šalotku a cesnak. Varte asi 4 minúty. Potom si v hrnčeku s vodou rozmiešajte kukuričný škrob a prilejte k omáčke. Nechajte zhustnúť, prípadne môžete pridať trochu vody pre opätovné rozriedenie do požadovanej hustoty a lesklosti. Potom vytiahnite škoricu.
4Potom pridajte mäso a shiitake a varte spolu len pár minút, aby hovädzie zostalo šťavnaté. Stiahnite z pece.
5V poslednej fáze pridajte do omáčky rezance a premiešajte, aby sa omáčka na rezance obalila.
Podávajte posypané nasekanou jarnou cibuľkou a sezamovými semienkami.
Dobrú chuť! :)
Nakupujte v našom eshopu podľa toho čo máte radi a čo sa chystáte variť. Vy si nakupujete suroviny, my Vám k nim dodáme korenie.