2 hrnčeky polohrubej múky
1 hrnček krupicového cukru
1 hrnček mlieka
1hrnček rozpusteného masla
4 lyžice slnečnicového oleja
pol ČL mletého kardamónu
1 kypriaci prášok do pečiva
2 vajcia
hrsť čerstvej mäty
čerešne
1Múku preosejte a do nej zamiešajte všetky sypké zložky vrátane korenia.
2Pridajte mlieko, maslo, olej a nasekanú mätu, vajcia a všetko vyšľahajte do hladka.
3Pekáč vymastite maslom a vysypte múkou, prípadne použijte papier na pečenie a cesto do neho vylejte.
4Pridajte čerešne a dajte piecť do vyhriatej rúry na 40 minút asi na 170 stupňov.
5Nechajte vychladnúť, nakrájajte a môžete posypať práškovým cukrom.
Kardamón, čerstvá mäta a rozpustené maslo urobí z obyčajnej hrnčekovej bublaniny svieži, voňavý a nadýchaný koláčik, čo naša Eliška doslova miluje.
Páči sa vám náš recept? Vyskúšajte ho. Páči sa vám náš program "VARTE PODĽA KORENIA"? Vyskúšajte ho. Nemáte doma ešte naše korenie? Pozorne si náš ESHOP prejdite a objednajte si z neho. Ste s nami spokojní? Dajte nám vedieť. Neviete ako? Napíšte nám alebo len naše recepty "ZDIEĽAJTE". Ďakujeme.
Nakupujte v našom eshopu podľa toho čo máte radi a čo sa chystáte variť. Vy si nakupujete suroviny, my Vám k nim dodáme korenie.