Recepty

Treska na citrónovom korení so šalátom s čiernym sezamom a grilovaným pomarančom

Treska na citronovém pepři se salátem s černým sezamem a grilovaným pomerančem

počet osôb
4

čas prípravy
10 min. príprava
4 min. grilovanie ryby
10 min. príprava šalátu

obtiažnosť
jednoduché

druh jedla
Ryby

Potrebujeme

4 filety z tresky
olivový a slnečnicový olej
1 ČL LEMON PEPPERU
kúsok masla
soľ

ŠALÁT
2 baby rímske šaláty
1 granátové jablko
1 ČL VEGGIE MIXU
2 ČL SEZAMU ČIERNEHO
2 PL medu
1 PL citrónovej šťavy
2 pomaranče
2 PL olivového oleja
1 PL slnečnicového oleja
soľ

Lemon Pepper nakúpite tu
Sezam čierny nakúpite tu
Veggie MIX nakúpite tu

Postup prípravy

ŠALÁT

1Pripravte si zálievku. Zmiešajte med, citrónovú šťavu, olivový olej, soľ, ČIERNY SEZAM a VEGGIE MIX.

2Rímsky šalát natrhajte do misy na menšie kúsky, z granátového jablka vyberte semienka a pomaranč nakrájajte na asi centimetrové kolieska.

3Na panvici opečte pomaranč na kvapke oleja, nechajte ho vychladnúť a nakrájajte na menšie kúsky.

4Zálievku, šalát, grilovaný pomaranč a semienka z granátového jablka dobre premiešajte a nechajte chvíľu odpočinúť.

RYBA

5Filety z tresky potrite olejom a na panvici prudko opečte z oboch strán - asi 2 minúty z každej strany. Potom plameň vypnite, prihoďte kúsok masla, posypte CITRÓNOVÝM KORENÍM (Lemon Pepper) a soľou podľa chuti. Rybu ešte chvíľu polievajte maslom s korením. Potom nechajte odpočinúť ešte 5 minút. Rybu pred podávaním ešte polejte olivovým olejom a osoľte podľa chuti.

Treska je veľmi krehká ryba, preto potrebuje veľmi rýchlu úpravu. Skvelý zdravý recept na ľahký obed alebo večeru.

Dobrú chuť.


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všetky recepty s korením Lemon Pepper
Všetky recepty s korením Sezam čierny
Všetky recepty s korením Veggie MIX

Späť na začiatok kuchárky
Vďaka súborom cookie a spracovaniu osobných údajov je vaše prehliadanie ešte príjemnejšie!

Používame ich totiž na zabezpečenie čo možno najlepšej funkčnosti a na personalizáciu obsahu našich webových stránok.

Kliknutím na tlačidlo "Prijať" súhlasíte s ich využívaním a odovzdaním údajov o správaní na našom webe.
Viac informácií
cookie
cookie