Recepty

Zapečený hermelín s cesnakom a rozmarínom

Zapečený hermelín s česnekem a rozmarýn

počet osôb
3

čas prípravy
25 min. príprava
1 a 1/2 týdne Odležení

obtiažnosť
jednoduché

druh jedla
Zavařování, skleničkování

Potrebujeme

3 - 4 kvalitné syry typu Hermelín
6 bobkových listov
5 strúčikov cesnaku
2 lyžičky celého čierneho korenia
1/2 cibule
2 lyžice korenia Pán Syr (ostrý variant + prípadne troška cayenského chilli) alebo Pani Syrová (neštipľavý variant)


pohár
slnečnicový olej

Pán Syr nakúpite tu
Pani Syrová nakúpite tu
Bobkový list celý nakúpite tu
Korenie čierne celé nakúpite tu
Chilli cayenské nakúpite tu

Postup prípravy

1Očistite cibuľu a nakrájajte ju na tenké kolieska. Cesnak očistite a nechajte v celku. 

 

2Syry pozdĺžne rozrežte a každú polovicu z vnútornej strany posypte troškou zmesi korenia (prípadne aj chilli). Na jednu z polovíc poukladajte časť cibule a priklopte druhou časťou syra. Takto postup opakujte pri všetkých syroch. 

 

3Nádobu dôkladne vyumývajte prípravkom na riad a horúcou vodou. Následne do nej môžete začať ukladať syry. Na dno poukladajte trošku cibule, potom položte syr, opäť trošku cibule a opäť syr. Buď v priebehu celého ukladania, alebo až na konci (záleží od veľkosti pohára/nádoby) obložte hermelíny po všetkých stranách bobkovými listami a celými strúčikmi cesnaku. Nakoniec celú nádobu zalejte olejom tak, aby bolo všetko ponorené (nič nesmie trčať nad hladinu, pretože by to mohlo splesnivieť). Pohár dôkladne uzavrite a odložte na chladné miesto, kde necháte syry odležať asi týždeň a pol. 

 

Podávajte s dobrým kváskovým chlebíkom, cibuľou z pohára a zaliate troškou oleja z hermelínov.

 

Dobrú chuť. 


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všetky recepty s korením Pán Syr
Všetky recepty s korením Pani Syrová
Všetky recepty s korením Bobkový list celý
Všetky recepty s korením Korenie čierne celé
Všetky recepty s korením Chilli cayenské

Späť na začiatok kuchárky
Vďaka súborom cookie a spracovaniu osobných údajov je vaše prehliadanie ešte príjemnejšie!

Používame ich totiž na zabezpečenie čo možno najlepšej funkčnosti a na personalizáciu obsahu našich webových stránok.

Kliknutím na tlačidlo "Prijať" súhlasíte s ich využívaním a odovzdaním údajov o správaní na našom webe.
Viac informácií
cookie
cookie