3 - 4 kvalitné syry typu Hermelín
6 bobkových listov
5 strúčikov cesnaku
2 lyžičky celého čierneho korenia
1/2 cibule
2 lyžice korenia Pán Syr (ostrý variant + prípadne troška cayenského chilli) alebo Pani Syrová (neštipľavý variant)
pohár
slnečnicový olej
Pán Syr nakúpite tu
Pani Syrová nakúpite tu
Bobkový list celý nakúpite tu
Korenie čierne celé nakúpite tu
Chilli cayenské nakúpite tu
1Očistite cibuľu a nakrájajte ju na tenké kolieska. Cesnak očistite a nechajte v celku.
2Syry pozdĺžne rozrežte a každú polovicu z vnútornej strany posypte troškou zmesi korenia (prípadne aj chilli). Na jednu z polovíc poukladajte časť cibule a priklopte druhou časťou syra. Takto postup opakujte pri všetkých syroch.
3Nádobu dôkladne vyumývajte prípravkom na riad a horúcou vodou. Následne do nej môžete začať ukladať syry. Na dno poukladajte trošku cibule, potom položte syr, opäť trošku cibule a opäť syr. Buď v priebehu celého ukladania, alebo až na konci (záleží od veľkosti pohára/nádoby) obložte hermelíny po všetkých stranách bobkovými listami a celými strúčikmi cesnaku. Nakoniec celú nádobu zalejte olejom tak, aby bolo všetko ponorené (nič nesmie trčať nad hladinu, pretože by to mohlo splesnivieť). Pohár dôkladne uzavrite a odložte na chladné miesto, kde necháte syry odležať asi týždeň a pol.
Podávajte s dobrým kváskovým chlebíkom, cibuľou z pohára a zaliate troškou oleja z hermelínov.
Dobrú chuť.
Nakupujte v našom eshopu podľa toho čo máte radi a čo sa chystáte variť. Vy si nakupujete suroviny, my Vám k nim dodáme korenie.