✨ Vianočná garancia: zaplaťte objednávku do 18. 12. a balíček doručíme do Vianoc! 🎁

Recepty

Tradičná mramorová bábovka

Tradiční mramorová bábovka

počet osôb
12

čas prípravy
20 min. príprava
60 - 90 min. pečenie

obtiažnosť
jednoduché

druh jedla
Dezerty

Potrebujeme

4 vajcia
300 g cukru krupica
120 g masla
300 ml mlieka
450 g hladkej múky
12 g prášku do pečiva
1 lyžica kakaa
zrniečka z 1 vanilkového struku

tuk na vymazanie formy
hrubá múka na vysypanie formy

Vanilkový struk PREMIUM nakúpite tu
Vanilkový struk KLASIK nakúpite tu

Postup prípravy

1Cukor a maslo spolu vyšľahajte. Potom pridávajte po jednom vajce, a šľahajte zmes do bielej peny.

2Všetky suché ingrediencie zmiešajte dohromady, a spoločne s mliekom postupne pridávajte do vaječnej zmesi. Vždy riadnevmiešajte.

3.Z hotového cesta odoberte asi 1/3, a do tej vmiešajte lyžicu kakaa.

4.Hotové cesto nalejte do vymazanej a vysypanej formy na bábovku. Začnite s časťou svetlého cesta, potom nalejte trochu kakaového, opäť svetlého, zvyšok kakaového, a nakoniec zalejte rovnomerne bábovku opäť cestom svetlým. Pečte na 160°C asi 60 - 90 minút, podľa toho, ako pečie vaša rúra. Že je bábovka upečená poznáte tak, že do nej zapichnete drevenú špajľu. Pokiaľ vyjde suchá a čistá, je bábovka hotová. Pokiaľ sa na nej zachytí cesto, ešte dopekajte.

5.Hotovú bábovku nechajte asi 5 minút vychladnúť, a potom vyklopte z formy. Pred podávaním ju nechajte úplne vychladnúť.


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všetky recepty s korením Vanilkový struk PREMIUM
Všetky recepty s korením Vanilkový struk KLASIK

Späť na začiatok kuchárky
Vďaka súborom cookie a spracovaniu osobných údajov je vaše prehliadanie ešte príjemnejšie!

Používame ich totiž na zabezpečenie čo možno najlepšej funkčnosti a na personalizáciu obsahu našich webových stránok.

Kliknutím na tlačidlo "Prijať" súhlasíte s ich využívaním a odovzdaním údajov o správaní na našom webe.
Viac informácií
cookie
cookie