4 vajcia
300 g cukru krupica
120 g masla
300 ml mlieka
450 g hladkej múky
12 g prášku do pečiva
1 lyžica kakaa
zrniečka z 1 vanilkového struku
tuk na vymazanie formy
hrubá múka na vysypanie formy
Vanilkový struk PREMIUM nakúpite tu
Vanilkový struk KLASIK nakúpite tu
1Cukor a maslo spolu vyšľahajte. Potom pridávajte po jednom vajce, a šľahajte zmes do bielej peny.
2Všetky suché ingrediencie zmiešajte dohromady, a spoločne s mliekom postupne pridávajte do vaječnej zmesi. Vždy riadnevmiešajte.
3.Z hotového cesta odoberte asi 1/3, a do tej vmiešajte lyžicu kakaa.
4.Hotové cesto nalejte do vymazanej a vysypanej formy na bábovku. Začnite s časťou svetlého cesta, potom nalejte trochu kakaového, opäť svetlého, zvyšok kakaového, a nakoniec zalejte rovnomerne bábovku opäť cestom svetlým. Pečte na 160°C asi 60 - 90 minút, podľa toho, ako pečie vaša rúra. Že je bábovka upečená poznáte tak, že do nej zapichnete drevenú špajľu. Pokiaľ vyjde suchá a čistá, je bábovka hotová. Pokiaľ sa na nej zachytí cesto, ešte dopekajte.
5.Hotovú bábovku nechajte asi 5 minút vychladnúť, a potom vyklopte z formy. Pred podávaním ju nechajte úplne vychladnúť.
Nakupujte v našom eshopu podľa toho čo máte radi a čo sa chystáte variť. Vy si nakupujete suroviny, my Vám k nim dodáme korenie.