Recepty

Tofu v pikantnej sladkokyslej omáčke

Tofu v pikantní sladkokyselé omáčce

počet osôb
2

čas prípravy
30 min. príprava
15 min. varenie

obtiažnosť
jednoduché

druh jedla
Bez masa

Potrebujeme

250 g tofu
3 PL kukuričného škrobu
1 ČL GRANULOVANÉHO CESNAKU
1 PL sójovej omáčky
1 PL srirachy (chilli omáčka)
2 PL medu
1 PL ryžového octu
2 ČL NEMÄSA

olivový olej na restovanie
1/2 ČL SEZAMOVÝCH SEMIENOK na ozdobenie
1/2 ČL ČIERNEHO SEZAMU na ozdobenie

Cesnak granulovaný nakúpite tu
Nemäso nakúpite tu
Sezam čierny nakúpite tu
Sezam biely nakúpite tu

Postup prípravy

1Kocku tofu rozrežte na 2 - 3 rovnako veľké časti. Pripravte si dosku, dajte na ňu niekoľko papierových kuchynských utierok, položte na ne plátky tofu, zakryjte niekoľkými ďalšími papierovými kuchynskými utierkami, zakryjte inou doskou a dajte na ňu niečo ťažké, čím dosku zatažíte (napr. kilo múky). Takto nechajte asi 30 minút, behom ktorých tofu pustí vodu.

2V miske zmiešajte GRANULOVANÝ CESNAK, NEMÄSO, sójovú omáčku, srirachu, med a ryžový ocot. 

3Akonáhle je tofu pripravené, nakrájajte ho na rovnako veľké kocky a vložte ich do stredne veľkej misy. Kocky posypte kukuričným škrobom a opatrne premiešajte tak, aby boli všetky kúsky z každej strany obalené.

4Do väčšej nepriľnavej panvice nalejte olej a nechajte zahriať na stredne vysokú teplotu. Pridajte tofu a restujte dozlata (z každej strany cca 2 minúty). Pri otáčaní tofu dávajte pozor, aby sa vám kocky nerozpadli.

5Akonáhle je tofu trochu zlaté a chrumkavé, vypnite varnú dosku a nechajte tam panvicu cca 3 minúty odpočívať. Potom nalejte do panvice s tofu pripravenú omáčku a opatrne premiešajte, aby sa všetko dokonale spojilo. Tofu nechajte ešte chvíľu prehriať a odstavte.

Posypte semienkami bieleho a čierneho sezamu a podávajte so sviežim šalátom, ryžou alebo len tak. Dobrú chuť. :)


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všetky recepty s korením Cesnak granulovaný
Všetky recepty s korením Nemäso
Všetky recepty s korením Sezam čierny
Všetky recepty s korením Sezam biely

Späť na začiatok kuchárky
Vďaka súborom cookie a spracovaniu osobných údajov je vaše prehliadanie ešte príjemnejšie!

Používame ich totiž na zabezpečenie čo možno najlepšej funkčnosti a na personalizáciu obsahu našich webových stránok.

Kliknutím na tlačidlo "Prijať" súhlasíte s ich využívaním a odovzdaním údajov o správaní na našom webe.
Viac informácií
cookie
cookie