250 g tofu
3 PL kukuričného škrobu
1 ČL GRANULOVANÉHO CESNAKU
1 PL sójovej omáčky
1 PL srirachy (chilli omáčka)
2 PL medu
1 PL ryžového octu
2 ČL NEMÄSA
olivový olej na restovanie
1/2 ČL SEZAMOVÝCH SEMIENOK na ozdobenie
1/2 ČL ČIERNEHO SEZAMU na ozdobenie
Cesnak granulovaný nakúpite tu
Nemäso nakúpite tu
Sezam čierny nakúpite tu
Sezam biely nakúpite tu
1Kocku tofu rozrežte na 2 - 3 rovnako veľké časti. Pripravte si dosku, dajte na ňu niekoľko papierových kuchynských utierok, položte na ne plátky tofu, zakryjte niekoľkými ďalšími papierovými kuchynskými utierkami, zakryjte inou doskou a dajte na ňu niečo ťažké, čím dosku zatažíte (napr. kilo múky). Takto nechajte asi 30 minút, behom ktorých tofu pustí vodu.
2V miske zmiešajte GRANULOVANÝ CESNAK, NEMÄSO, sójovú omáčku, srirachu, med a ryžový ocot.
3Akonáhle je tofu pripravené, nakrájajte ho na rovnako veľké kocky a vložte ich do stredne veľkej misy. Kocky posypte kukuričným škrobom a opatrne premiešajte tak, aby boli všetky kúsky z každej strany obalené.
4Do väčšej nepriľnavej panvice nalejte olej a nechajte zahriať na stredne vysokú teplotu. Pridajte tofu a restujte dozlata (z každej strany cca 2 minúty). Pri otáčaní tofu dávajte pozor, aby sa vám kocky nerozpadli.
5Akonáhle je tofu trochu zlaté a chrumkavé, vypnite varnú dosku a nechajte tam panvicu cca 3 minúty odpočívať. Potom nalejte do panvice s tofu pripravenú omáčku a opatrne premiešajte, aby sa všetko dokonale spojilo. Tofu nechajte ešte chvíľu prehriať a odstavte.
Posypte semienkami bieleho a čierneho sezamu a podávajte so sviežim šalátom, ryžou alebo len tak. Dobrú chuť. :)
Nakupujte v našom eshopu podľa toho čo máte radi a čo sa chystáte variť. Vy si nakupujete suroviny, my Vám k nim dodáme korenie.