5 lyžíc šťavy z limetky
2 lyžičky jemne nastrúhanej kôry z limetky
3 lyžice rybacej omáčky
1 a ½ lyžičky cukru
soľ
štipka cayenského chilli
300 g vylúpaných veľkých kreviet
1 červená cibuľa nakrájaná na plátky
1 šálka nahrubo nasekaných lístkov koriandru
½ šálky nahrubo nasekaných lístkov mäty
½ šálky nahrubo nasekaných pražených nesolených arašidov
jazmínová ryža alebo ryžové rezance k podávaniu
1Do veľkého hrnca nalejte vodu, osoľte ju a priveďte k varu.
2Vo veľkej mise zmiešajte šťavu a kôru z limetky, rybaciu omáčku, cukor, soľ a chilli. Chuť by mala byť dosť kyslá, ale zároveň slaná, korenená a sladká.
3Akonáhle voda vrie, dajte do nej ošúpané krevety a varte cca 2 - 3 minúty. Dajte pozor, aby ste ich neprevarili. Dobre sceďte.
4Uvarené krevety pridajte do omáčky a dobre premiešajte. Pridajte šalotku, koriander a mätu. Premiešajte a dajte do servírovacej misy.
5Posypte arašidy a dozdobte bylinkami.
6Ihneď podávajte s horkou ryžou alebo ryžovými rezancami.
Nakupujte v našom eshopu podľa toho čo máte radi a čo sa chystáte variť. Vy si nakupujete suroviny, my Vám k nim dodáme korenie.