2 lyžice oleja
2 cm zázvoru nakrájaného na plátky
2 lyžičky citrónovej trávy
2 lyžice červenej kari pasty
1 l kuracieho vývaru
3 lyžice rybacej omáčky
1 lyžice hnedého cukru
1 plechovka kokosového mlieka
menšia hrsť namočených shiitake hub
250 g kreviet
3 lyžice šťavy z limetky
soľ
2 listy kaffirovej limetky
Na dochutenie:
½ šálky nasekaného koriandra
¼ šálky thajskej bazalky
1Do veľkého hrnca nalejte olej, dajte na sporák na stredný plameň. Pridajte citrónovú trávu, zázvor a červenú kari pastu. Varte asi 3 minúty, aby ingrediencie pustili chuť.
2Potom pomaly pridávajte kurací vývar, listy kaffirovej limetky a pokračujte v miešaní, pokiaľ sa všetky ingrediencie nespoja. Pridajte cukor a rybaciu omáčku, varte 30 minút a potom preceďte.
3Do precedeného vývaru pridajte krevety a nakrájané shiitake huby a varte cca 15 minút. Vmiešajte kokosové mlieko, šťavu z limetky a soľ.
4Ozdobte bazalkou a koriandrom.
Tip: Pokiaľ máte radi pikantné jedlá, tak pridajte cayenské chilli.
Nakupujte v našom eshopu podľa toho čo máte radi a čo sa chystáte variť. Vy si nakupujete suroviny, my Vám k nim dodáme korenie.