Recepty

Thajská polievka s krevetami

Thajská krevetová polévka

počet osôb
6

čas prípravy
10 min. príprava
30 min. varenie

obtiažnosť
jednoduché

druh jedla
Asia

Potrebujeme

2 lyžice oleja
2 cm zázvoru nakrájaného na plátky
2 lyžičky citrónovej trávy
2 lyžice červenej kari pasty
1 l kuracieho vývaru
3 lyžice rybacej omáčky
1 lyžice hnedého cukru
1 plechovka kokosového mlieka
menšia hrsť namočených shiitake hub
250 g kreviet
3 lyžice šťavy z limetky
soľ
2 listy kaffirovej limetky

Na dochutenie:
½ šálky nasekaného koriandra
¼ šálky thajskej bazalky

Citrónová tráva nakúpite tu
Chilli cayenské nakúpite tu

Postup prípravy

1Do veľkého hrnca nalejte olej, dajte na sporák na stredný plameň. Pridajte citrónovú trávu, zázvor a červenú kari pastu. Varte asi 3 minúty, aby ingrediencie pustili chuť.

2Potom pomaly pridávajte kurací vývar, listy kaffirovej limetky a pokračujte v miešaní, pokiaľ sa všetky ingrediencie nespoja. Pridajte cukor a rybaciu omáčku, varte 30 minút a potom preceďte.

3Do precedeného vývaru pridajte krevety a nakrájané shiitake huby a varte cca 15 minút. Vmiešajte kokosové mlieko, šťavu z limetky a soľ.

4Ozdobte bazalkou a koriandrom.

Tip: Pokiaľ máte radi pikantné jedlá, tak pridajte cayenské chilli.


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všetky recepty s korením Citrónová tráva
Všetky recepty s korením Chilli cayenské

Späť na začiatok kuchárky
Vďaka súborom cookie a spracovaniu osobných údajov je vaše prehliadanie ešte príjemnejšie!

Používame ich totiž na zabezpečenie čo možno najlepšej funkčnosti a na personalizáciu obsahu našich webových stránok.

Kliknutím na tlačidlo "Prijať" súhlasíte s ich využívaním a odovzdaním údajov o správaní na našom webe.
Viac informácií
cookie
cookie