Recepty

Cestoviny s citrónovou omáčkou a grilovaným lososom

Těstoviny s citronovou omáčkou a grilovaným lososem

počet osôb
4

čas prípravy
2 min. príprava
10 min. grilovanie ryby
20 min. kompletizácia

obtiažnosť
jednoduché

druh jedla
Těstoviny

Potrebujeme

2 filety z lososa (cca po 200 g)
1 ČL korenia DETSKÉ BYLINKY ELIŠKA
2 lyžice masla
olivový olej + slnečnicový olej
soľ

CITRÓNOVÁ OMÁČKA:
2 kelímky smotany na šľahanie (400 g)
2 citróny + šťava z citróna podľa chuti
1 PL cukru
soľ

cestoviny podľa chuti

Detské bylinky Eliška nakúpite tu

Postup prípravy

1Filety lososa potrite slnečnicovým olejom, položte na horúci gril alebo panvicu a grilujte cca 3 minúty. Potom rybu otočte a ešte 3 minúty opekajte.

2V panvici alebo ohňovzdornej miske roztopte maslo, pridajte korenie DETSKÉ BYLINKY ELIŠKA a rybu do nej vložte.

3Lososa nechajte ešte pár minút v teplom grile alebo rúre (na cca 150 °C) v maslovom kúpeli s korením dôjsť a odpočinúť.

4Rybu rozoberte na menšie kúsky, pokvapkajte olivovým olejom a posoľte.

5Cestoviny, ktoré máte doma najradšej, uvarte v osolenej vode, sceďte a nechajte odkvapkať.

CITRÓNOVÁ OMÁČKA

1Kôru z oboch citrónov nastrúhajte a z jedného citróna vytlačte šťavu.

2Smotanu dajte do vyššej panvice, pridajte citrónovú kôru, cukor, soľ a nechajte redukovať. Redukujte do omáčkovitej konzistencie a nakoniec pridajte citrónovú šťavu podľa chuti.

3Cestoviny aj lososa opatrne vmiešajte do citrónovej omáčky, posypte čerstvou petržlenovou vňaťou.

Výber ryby aj cestovín je ľubovoľný, ale výsledok je vždy zaručene skvelý! Zvládne kuchár profík aj kuchársky začiatočník.

Dobrú chuť praje

Davídek & Eliška


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všetky recepty s korením Detské bylinky Eliška

Späť na začiatok kuchárky
Vďaka súborom cookie a spracovaniu osobných údajov je vaše prehliadanie ešte príjemnejšie!

Používame ich totiž na zabezpečenie čo možno najlepšej funkčnosti a na personalizáciu obsahu našich webových stránok.

Kliknutím na tlačidlo "Prijať" súhlasíte s ich využívaním a odovzdaním údajov o správaní na našom webe.
Viac informácií
cookie
cookie