100 g bryndze
10 - 15 cherry paradajok
červená paprika
2 lyžičky tymianu
3 strúčiky cesnaku
rastlinný olej
soľ, čierne korenie
500 g cestovín
parmezán
hrsť vlašských orechov
Tymian nakúpite tu
Farebné korenie do mlynčekov nakúpite tu
Korenie troch farieb nakúpite tu
1Do pekáča vložte väčšinu cherry paradajok (zopár ich nechajte na dozdobenie), papriku, ktorú zbavíte semienok, strúčiky cesnaku (nezbavte ich šupky!) a tymian. Všetko okoreňte a pokvapkajte trochou oleja, premiešajte a dajte piecť do rúry pri teplote 200°C. Nechajte piecť, kým papriky nebudú na povrchu trochu spálené.
2Potom zbavte papriku a cesnak šupky, všetko spolu s bryndzou vložte do mixéra a zmes rozmixujete na hladkú omáčku. Podľa chuti dosoľte. Pozor, bryndza aj parmezán, ktorý príde navrch, sú sami o sebe slané.
3Cestoviny uvarte podľa návodu na obale, aby boli al dente, premiešajte s omáčkou, posypte parmezánom a dozdobte na polovičky nakrájanými cherry paradajkami, čerstvými bylinkami a trochou nasekaných vlašských orechov.
..a pustite sa do toho!:)
Nakupujte v našom eshopu podľa toho čo máte radi a čo sa chystáte variť. Vy si nakupujete suroviny, my Vám k nim dodáme korenie.