Recepty

Cestoviny s bryndzovou omáčkou z pečených paradajok

Těstoviny s brynzovou omáčkou z pečených rajčat

počet osôb
4

čas prípravy
15 min. príprava
15 - 20 minut Pečenie

obtiažnosť
jednoduché

druh jedla
Těstoviny

Potrebujeme

100 g bryndze
10 - 15 cherry paradajok
červená paprika
2 lyžičky tymianu
3 strúčiky cesnaku
rastlinný olej
soľ, čierne korenie

500 g cestovín
parmezán
hrsť vlašských orechov

Tymian nakúpite tu
Farebné korenie do mlynčekov nakúpite tu
Korenie troch farieb nakúpite tu

Postup prípravy

1Do pekáča vložte väčšinu cherry paradajok (zopár ich nechajte na dozdobenie), papriku, ktorú zbavíte semienok, strúčiky cesnaku (nezbavte ich šupky!) a tymian. Všetko okoreňte a pokvapkajte trochou oleja, premiešajte a dajte piecť do rúry pri teplote 200°C. Nechajte piecť, kým papriky nebudú na povrchu trochu spálené.

2Potom zbavte papriku a cesnak šupky, všetko spolu s bryndzou vložte do mixéra a zmes rozmixujete na hladkú omáčku. Podľa chuti dosoľte. Pozor, bryndza aj parmezán, ktorý príde navrch, sú sami o sebe slané.

3Cestoviny uvarte podľa návodu na obale, aby boli al dente, premiešajte s omáčkou, posypte parmezánom a dozdobte na polovičky nakrájanými cherry paradajkami, čerstvými bylinkami a trochou nasekaných vlašských orechov.

..a pustite sa do toho!:)


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všetky recepty s korením Tymian
Všetky recepty s korením Farebné korenie do mlynčekov
Všetky recepty s korením Korenie troch farieb

Späť na začiatok kuchárky
Vďaka súborom cookie a spracovaniu osobných údajov je vaše prehliadanie ešte príjemnejšie!

Používame ich totiž na zabezpečenie čo možno najlepšej funkčnosti a na personalizáciu obsahu našich webových stránok.

Kliknutím na tlačidlo "Prijať" súhlasíte s ich využívaním a odovzdaním údajov o správaní na našom webe.
Viac informácií
cookie
cookie