Recepty

Cestovinový šalát s jahodami

Těstovinový salát s jahodami

počet osôb
6

čas prípravy
30 min. príprava

obtiažnosť
jednoduché

druh jedla
Luštěniny

Potrebujeme

300g cestovín
1 celá brokolica
2 mrkvy
250g čerstvých jahôd
250g cherry paradajok
400g konzervovaného cíceru (alebo 200g suchého a potom uvareného)
1 hrsť čerstvej bazalky

Dresing:
75g bazalkového pesta
1 zrelé avokádo
4 lyžice olivového oleja
šťava z polovice citróna
soľ a čierne korenie

Na servírovanie:
hoblinky syra Grana Padano alebo Parmezánu
restované píniové jadierka
tekvicové semienka
soľ, čierne korenie
olivový olej

Farebné korenie do mlynčekov nakúpite tu
Veggie MIX nakúpite tu
Korenie troch farieb nakúpite tu

Postup prípravy

1Všetku zeleninu umyte, mrkvu očistite, jahody zbavte stopiek. Uvarte cestoviny podľa návodu na obale.

2Brokolicu nakrájajte na malé ružičky aj hlúb a v sitku položte nad variace sa cestoviny. Zakryjte vrchnákom. Potom oboje sceďte a nechajte bokom.

3Avokádo zbavte kôstky a vydlabte. Spolu so všetkými surovinami na dresing ho dajte do misky, rozpučte, osoľte, okoreňte a poriadne rozmiešajte.

4Mrkvu nakrájajte na tenké plátky, ktoré sa vám budú dobre hrýzť. Jahody nakrájajte na štvrťky, paradajky na polky. 

5Všetky jednotlivé suroviny opatrne zmiešajte vo veľkej mise, ked bude všetko pokryté dresingom. Keď dresing potrebuje trošku rozriediť, kvapnite do neho málinko vody.

Šalát servírujte posypaný syrom, semienkami, korením a pokvapkaný olejom. Dobrú chuť :)


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všetky recepty s korením Farebné korenie do mlynčekov
Všetky recepty s korením Veggie MIX
Všetky recepty s korením Korenie troch farieb

Späť na začiatok kuchárky
Vďaka súborom cookie a spracovaniu osobných údajov je vaše prehliadanie ešte príjemnejšie!

Používame ich totiž na zabezpečenie čo možno najlepšej funkčnosti a na personalizáciu obsahu našich webových stránok.

Kliknutím na tlačidlo "Prijať" súhlasíte s ich využívaním a odovzdaním údajov o správaní na našom webe.
Viac informácií
cookie
cookie