4 teľacie hrebienky
maslo
2 ČL CHILI-KORENIE
slnečnicový olej
soľ
omáčka
10 pražených kávových zŕn
3 dcl suchého červeného vína
kúsok masla
1 ČL ČERVENÉHO KORENIA
2 KOFILY
soľ
1Hrebienok potrite slnečnicovým olejom, položte na panvicu alebo horúci gril a po niekoľkých minútach ich otočte.
2V panvici alebo ohňuvzdornej miske rozpusťte maslo a pridajte korenie CHILLI-KORENIE a mäso tam dajte.
3Mäso nechajte ešte pár minút v teplom grile alebo v rúre v maslovom kúpeli s korením odpočinúť.
4Steaky posoľte a prelejte olivovým olejom.
OMÁČKA
5Do panvice nalejte víno, pridajte kávové zrná, červené korenie, trochu soli a varte kým sa tekutina neodparí "zredukuje"
6Vínnu redukciu preceďte a znova zahrejte. Do redukcie dajte KOFILU a nechajte ju rozpustiť. Pridajte ešte kúsok masla a dobre premiešajte.
Servírujte s omáčkou a teplou bagetkou.
Úplne netradičná, ale skvelá chuť k teľaciemu mäsu. Nech vám chutí....
Nakupujte v našom eshopu podľa toho čo máte radi a čo sa chystáte variť. Vy si nakupujete suroviny, my Vám k nim dodáme korenie.