400 g hovädzieho zadného alebo nízkeho roštenca mletého najemno
1 väčšia červená cibuľa
3 ČL kapar
3 ČL dijonskej horčice
2 ČL kečupu
1 ČL korenie VEGE - RAJČÁTKA
1 ČL korenie VALACH
2 ČL korenia GARLIC PEPPER
2 PL čerstvej pažítky
3 PL olivového oleja
2 žĺtky
soľ
3 strúčiky cesnaku na topinky
biely chlieb na topinky podľa potreby
Garlic Pepper nakúpite tu
Vege - paradajky nakúpite tu
Spišská zmes Valach nakúpite tu
1Cibuľu očistite a spolu s kaparami nakrájajte nadrobno. Pomleté mäso (namelte ho dvakrát, aby bolo naozaj jemné) vytiahnite z chladičky a nechajte ho aspoň 20 minút pri izbovej teplote.
2Do mäsa vmiešajte všetky ingrediencie, korenie, jeden žĺtok, olivový olej a soľ. Nechajte chvíľu odpočívať a popritom si opečte topinky. Skvelé sú na masti aj na sucho.
3Tatarák dajte na tanier, ozdobte druhým žĺtkom a podávajte s topinkami.
Toto je môj vlastný recept na tatársky biftek. Robím ho zásadne z hovädzieho stehna, ale môžete použiť aj iné mäso (napríklad pravú sviečkovú). Dlho som sa ho učil a ladil, teraz už s týmto tatarákom bodujem na každej párty. Každý ho robí inak, každému chutí iný...
Vyskúšajte moju verziu a uvidíte, že budete nadšení.
Davídek
Nakupujte v našom eshopu podľa toho čo máte radi a čo sa chystáte variť. Vy si nakupujete suroviny, my Vám k nim dodáme korenie.