Recepty

Tapiokový puding so škoricou

Tapiokový pudink se skořicí

počet osôb
4

čas prípravy
15 min. príprava
300 min. namočenie perál

obtiažnosť
jednoduché

druh jedla
Dezerty

Potrebujeme

100 g tapiokových perličiek
600 ml kokosového mlieka (prípadne mandľového alebo sójového)
5 lyžíc medu
1 lyžička škorice mletej
štipka soli

Škorica mletá nakúpite tu

Postup prípravy

1Tapiokové perly namočte na 6 hodín do vlažnej vody v pomere jedna ku dvom (1 jednotka tapioky ku 2 jednotkám vody).

2Kokosové mlieko nalejte do hrnca a dajte variť.

3Pridajte štipku soli a med.

4Tapioku sceďte cez sitko a vsypte do vriaceho mlieka.

5Za stáleho miešania varte zhruba 10 minút, kým zmes nezhustne a tapioka bude priehľadná. Podľa potreby môžete priliať ešte trochu mlieka alebo vody. Ideálna konzistencia je podobná klasickému pudingu.

6Nalejte do misiek, posypte škoricou a nechajte vychladiť.

Náš TIP: tapiokový puding je výborný tiež s ovocím, ku škorici odporúčame banán alebo maliny.

Dobrú chuť!


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všetky recepty s korením Škorica mletá

Späť na začiatok kuchárky
Vďaka súborom cookie a spracovaniu osobných údajov je vaše prehliadanie ešte príjemnejšie!

Používame ich totiž na zabezpečenie čo možno najlepšej funkčnosti a na personalizáciu obsahu našich webových stránok.

Kliknutím na tlačidlo "Prijať" súhlasíte s ich využívaním a odovzdaním údajov o správaní na našom webe.
Viac informácií
cookie
cookie