100 g tapiokových perličiek
600 ml kokosového mlieka (prípadne mandľového alebo sójového)
5 lyžíc medu
1 lyžička škorice mletej
štipka soli
1Tapiokové perly namočte na 6 hodín do vlažnej vody v pomere jedna ku dvom (1 jednotka tapioky ku 2 jednotkám vody).
2Kokosové mlieko nalejte do hrnca a dajte variť.
3Pridajte štipku soli a med.
4Tapioku sceďte cez sitko a vsypte do vriaceho mlieka.
5Za stáleho miešania varte zhruba 10 minút, kým zmes nezhustne a tapioka bude priehľadná. Podľa potreby môžete priliať ešte trochu mlieka alebo vody. Ideálna konzistencia je podobná klasickému pudingu.
6Nalejte do misiek, posypte škoricou a nechajte vychladiť.
Náš TIP: tapiokový puding je výborný tiež s ovocím, ku škorici odporúčame banán alebo maliny.
Dobrú chuť!
Nakupujte v našom eshopu podľa toho čo máte radi a čo sa chystáte variť. Vy si nakupujete suroviny, my Vám k nim dodáme korenie.