Puding
50 g tapiokových perličiek
170 ml plnotučného mlieka alebo rastlinné alternatívy mlieka
1 lyžica vanilkového cukru
Jablčné pyré
3 jablká
kvapku vody (cca štvrť deci)
mletá škorica
Puding
1Tapioku nasypte do misky a zalejte mliekom. Nechajte tapioku najmenej 3 hodiny napučať (urýchlite si tým dobu varenia). Odporúčame počas pučania aspoň dvakrát premiešať, aby sa vám guličky nezlepily k sebe.
2Tapioku spoločne s mliekom prelejte do menšieho hrnca a pridajte vanilkový cukor. Pozvoľna varte za stáleho miešania, kým perly nezmäknú a budú priehľadné. Keď puding dostatočne zhustne, máte hotovo.
3Puding nalejte do pohárov a nechajte vychladnúť.
Pyré
1Jablká olúpte, nakrájajte a dajte variť spoločne s kvapkou vody a škoricou. Keď sa vám jablká začnú rozvárať, rozmixujte ich na pyré.
2Varte za stáleho miešania, až kým pyré nezhustne.
3Hotové pyré dajte ako druhú vrstvu na stuhnutý tapiokový puding.
4Dezert či raňajky môžete dozdobiť napríklad hoblinkami čokolády alebo orechami.
Prajeme dobrú chuť.
Nakupujte v našom eshopu podľa toho čo máte radi a čo sa chystáte variť. Vy si nakupujete suroviny, my Vám k nim dodáme korenie.