Recepty

Tapiokový puding s jablkovým pyré

Tapiokový pudink s jablečným pyré

počet osôb
3

čas prípravy
10 min. príprava
25 min. varenie

obtiažnosť
jednoduché

druh jedla
Dezerty

Potrebujeme

Puding
50 g tapiokových perličiek
170 ml plnotučného mlieka alebo rastlinné alternatívy mlieka
1 lyžica vanilkového cukru

Jablčné pyré
3 jablká
kvapku vody (cca štvrť deci)
mletá škorica

Škorica mletá nakúpite tu

Postup prípravy

Puding

1Tapioku nasypte do misky a zalejte mliekom. Nechajte tapioku najmenej 3 hodiny napučať (urýchlite si tým dobu varenia). Odporúčame počas pučania aspoň dvakrát premiešať, aby sa vám guličky nezlepily k sebe.

2Tapioku spoločne s mliekom prelejte do menšieho hrnca a pridajte vanilkový cukor. Pozvoľna varte za stáleho miešania, kým perly nezmäknú a budú priehľadné. Keď puding dostatočne zhustne, máte hotovo.

3Puding nalejte do pohárov a nechajte vychladnúť. 

Pyré

1Jablká olúpte, nakrájajte a dajte variť spoločne s kvapkou vody a škoricou. Keď sa vám jablká začnú rozvárať, rozmixujte ich na pyré.

2Varte za stáleho miešania, až kým pyré nezhustne.

3Hotové pyré dajte ako druhú vrstvu na stuhnutý tapiokový puding. 

4Dezert či raňajky môžete dozdobiť napríklad hoblinkami čokolády alebo orechami. 

Prajeme dobrú chuť.


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všetky recepty s korením Škorica mletá

Späť na začiatok kuchárky
Vďaka súborom cookie a spracovaniu osobných údajov je vaše prehliadanie ešte príjemnejšie!

Používame ich totiž na zabezpečenie čo možno najlepšej funkčnosti a na personalizáciu obsahu našich webových stránok.

Kliknutím na tlačidlo "Prijať" súhlasíte s ich využívaním a odovzdaním údajov o správaní na našom webe.
Viac informácií
cookie
cookie