Recepty

Tagliatelle s 'hubovým' baklažánom

Tagliatelle s 'houbovým' lilkem

počet osôb
4

čas prípravy
20 min. príprava

obtiažnosť
střední

druh jedla
Těstoviny

Potrebujeme

2 pl olivového oleja
2 strúčiky cesnaku
1 kl rozmarínu
1 a 1/2 kl šalvie
2 kl korenia Hubár
500 g baklažánu
50 g baby špenátu
200 g mäkkého kozieho syra
soľ, čierne korenie

tagliatelle
zrelá hruška
parmezán
vlašské orechy
balzamikový ocot
olivový olej
čierne korenie, soľ

Rozmarín celý nakúpite tu
Šalvia nakúpite tu
Hubár nakúpite tu
Farebné korenie do mlynčekov nakúpite tu
Korenie troch farieb nakúpite tu

Postup prípravy

1Uvarte cestoviny podľa návodu na obale.

2Medzitým rozohrejte vo veľkej panvici olej. Nadrobno nakrájajte cesnak a spolu s rozmarínom a šalviou ho minútku restujte, kým nezačne rozvoniavať.

3Baklažán nakrájajte na tenké polkolieska, pridajte do panvice, zasypte Hubárom a na stredný výkon pečte kým nezozlatne. Priebežne premiešavajte, nech sa neprilepí ku dnu. 

4Odstavte zo sporáku, vmiešajte špenát a rozdrobený kozí syr. Keď špenát zvädne a syr sa rozpustí, podľa chuti osoľte a okoreňte. Keď je omáčka veľmi suchá, pridajte trošku vody.

5Do omáčky zľahka vmiešajte cestoviny a servírujte s niekoľkými plátkami hrušky, posypané syrom, nasekanými orechami, ochutené a pokvapkané trochou oleja a octu. 

Dobrú chuť, stojí to za to! :)


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všetky recepty s korením Rozmarín celý
Všetky recepty s korením Šalvia
Všetky recepty s korením Hubár
Všetky recepty s korením Farebné korenie do mlynčekov
Všetky recepty s korením Korenie troch farieb

Späť na začiatok kuchárky
Vďaka súborom cookie a spracovaniu osobných údajov je vaše prehliadanie ešte príjemnejšie!

Používame ich totiž na zabezpečenie čo možno najlepšej funkčnosti a na personalizáciu obsahu našich webových stránok.

Kliknutím na tlačidlo "Prijať" súhlasíte s ich využívaním a odovzdaním údajov o správaní na našom webe.
Viac informácií
cookie
cookie