500g kvalitných tagliatelle cestovín
1 chemicky neošetrený citrón
80g studeného masla
1 lyžička bazalky
80g parmezánu
soľ, čierne korenie
pár lístkov čerstvej bazalky
Bazalka nakúpite tu
Citrónová kôra mletá nakúpite tu
Farebné korenie do mlynčekov nakúpite tu
Korenie troch farieb nakúpite tu
1V osolenej vode uvarte cestoviny podľa návodu na obale (al dente). Zlejte ich, ale 50ml vody si nechajte a vlejte ju do panvice.
2Cestoviny odstavte, do panvice pridajte strúhanú kôru z 1/2 citróna (alebo 1 lyžičku sušenej), šťavu z celého citróna, priveďte do varu, premiešajte a odstavte. Do zmesi vmiešajte kocky studeného masla, zahustí ju a vznikne hladká omáčka.
3Do panvice pridajte zliate cestoviny, bazalku a poriadne premiešajte s omáčkou. Podľa chuti osoľte a okoreňte.
Podávajte posypané nastrúhaným parmezánom a pár lístkami čerstvej bazalky.
Buon Appetito!
Nakupujte v našom eshopu podľa toho čo máte radi a čo sa chystáte variť. Vy si nakupujete suroviny, my Vám k nim dodáme korenie.