Recepty

Tagliatelle s citrónovou omáčkou

 Tagliatelle s citronovou omáčkou

počet osôb
4

čas prípravy
15 min. príprava

obtiažnosť
jednoduché

druh jedla
Těstoviny

Potrebujeme

500g kvalitných tagliatelle cestovín
1 chemicky neošetrený citrón
80g studeného masla
1 lyžička bazalky
80g parmezánu
soľ, čierne korenie
pár lístkov čerstvej bazalky

Bazalka nakúpite tu
Citrónová kôra mletá nakúpite tu
Farebné korenie do mlynčekov nakúpite tu
Korenie troch farieb nakúpite tu

Postup prípravy

1V osolenej vode uvarte cestoviny podľa návodu na obale (al dente). Zlejte ich, ale 50ml vody si nechajte a vlejte ju do panvice.

2Cestoviny odstavte, do panvice pridajte strúhanú kôru z 1/2 citróna (alebo 1 lyžičku sušenej), šťavu z celého citróna, priveďte do varu, premiešajte a odstavte. Do zmesi vmiešajte kocky studeného masla, zahustí ju a vznikne hladká omáčka.

3Do panvice pridajte zliate cestoviny, bazalku a poriadne premiešajte s omáčkou. Podľa chuti osoľte a okoreňte.

Podávajte posypané nastrúhaným parmezánom a pár lístkami čerstvej bazalky.

Buon Appetito!


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všetky recepty s korením Bazalka
Všetky recepty s korením Citrónová kôra mletá
Všetky recepty s korením Farebné korenie do mlynčekov
Všetky recepty s korením Korenie troch farieb

Späť na začiatok kuchárky
Vďaka súborom cookie a spracovaniu osobných údajov je vaše prehliadanie ešte príjemnejšie!

Používame ich totiž na zabezpečenie čo možno najlepšej funkčnosti a na personalizáciu obsahu našich webových stránok.

Kliknutím na tlačidlo "Prijať" súhlasíte s ich využívaním a odovzdaním údajov o správaní na našom webe.
Viac informácií
cookie
cookie