Recepty

Svieže zelené rizotto

Svěží zelené risotto

počet osôb
2

čas prípravy
30 min. príprava

obtiažnosť
jednoduché

druh jedla
Bez masa

Potrebujeme

180g ryže na rizoto (Arborio, Carnaroli, Vialone Nano)
100ml dobrého suchého bieleho vína
500ml zeleninového vývaru
50g masla
80g nastrúhaného parmezánu
1 lyžička citrónovej šťavy
1 lyžica olivového oleja
soľ
2 lyžičky Hráškového korenia

stredne veľká hlava brokolice
1 zrelé avokádo
lístky čerstvej bazalky
píniové oriešky
tekvicové semienka

Hráškové korenie nakúpite tu

Postup prípravy

1Brokolicu rozkrájajte na malé ružičky a dajte do sitka. Avokádo zbavte šupky a kôstky a nakrájajte ho na tenké plátky. Lístky bazalky nasekajte na menšie kusy.

2Rozpálte si na sucho hrniec a vo chvíli, keď je mierne rozpálený do neho nasypte neprepláchnutú ryžu (potrebuje škrob, vďaka ktorému je potom rizoto krásne krémové). 

3Do zohriatej ryže prilejte víno a premiešajte. Nechajte ho variť a postupne začnite vlievať vriaci vývar. Ten pridávajte postupne, vždy tak, aby bol vždy tesne nad úrovňou ryže. Kým sa vyvarí, prilejte ďalší, a takto to opakujte, kým nebude ryža uvarená al dente (na skus mäkká, ale v strede mierne chrumkavá). Trvá to asi 15 minút. Po celú dobu majte na hrnci sitko s brokolicou, ktorá sa v pare krásne uvarí.

4Takto hotovú ryžu (mala by byť krásne krémová a nemala by plávať vo vývare) stiahnite z ohňa, primiešajte do nej maslo, Hráškové korenie, lyžicu olivového oleja, parmezán, citrónovú šťavu a soľ podľa chuti. Všetko dobre premiešajte, aby sa ryža so surovinami prepojila.

5Rizotto dajte na tanier, posypte brokolicou, avokádom, bazalkou, orieškami a semienkami (tie môžete trochu nasucho opiecť na panvici) a podávajte.

Dobrú chuť!


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všetky recepty s korením Hráškové korenie

Späť na začiatok kuchárky
Vďaka súborom cookie a spracovaniu osobných údajov je vaše prehliadanie ešte príjemnejšie!

Používame ich totiž na zabezpečenie čo možno najlepšej funkčnosti a na personalizáciu obsahu našich webových stránok.

Kliknutím na tlačidlo "Prijať" súhlasíte s ich využívaním a odovzdaním údajov o správaní na našom webe.
Viac informácií
cookie
cookie