2 kg sliviek
50 dkg krupicového cukru
2 lyžice octu
1 lyžica koreniacej zmesi Korenie do múčnikov
4 lyžice rumu
1Slivky umyjte, zbavte kôstok (nemusíte krájať) a dajte do hlbokého pekáča. Takto nachystané ovocie polejte octom, dôkladne premiešajte a dajte do rozohriatej rúry. Pečte pri 200 °C asi 30 minút. Pri pečení slivky nemiešajte.
2Po 30 minutách pečenia vytiahnite plech z rúry, slivky rovnomerne posypte 250 g cukru a dajte piecť na 15 minút. Následne všetko zopakujte - na slivky rovnomerne nasypte Korenie na múčniky, 250 g cukru a opäť dajte na 15 minút piecť do rúry. Pokiaľ by bola zmes po upečení veľmi vodnatá, nechajte ju piecť o pár minút dlhšie.
3Potom vytiahnite pekáč z rúry. Na slivky nalejte rum. Všetko rozmixujte ponorným mixérom.
4Lekvár naplňte do pripravených fliaš, uzavrite vrchnákom a otočte hore dnom. Nechajte vychladnúť.
Nakupujte v našom eshopu podľa toho čo máte radi a čo sa chystáte variť. Vy si nakupujete suroviny, my Vám k nim dodáme korenie.