Recepty

Slivkový lekvár

Švestková povidla

počet osôb
10

čas prípravy
20 min. príprava
60 min. pečenie

obtiažnosť
jednoduché

druh jedla
Zavařování, skleničkování

Potrebujeme

2 kg sliviek
50 dkg krupicového cukru
2 lyžice octu
1 lyžica koreniacej zmesi Korenie do múčnikov
4 lyžice rumu

Korenie do múčnikov nakúpite tu

Postup prípravy

1Slivky umyjte, zbavte kôstok (nemusíte krájať) a dajte do hlbokého pekáča. Takto nachystané ovocie polejte octom, dôkladne premiešajte a dajte do rozohriatej rúry. Pečte pri 200 °C asi 30 minút. Pri pečení slivky nemiešajte.

2Po 30 minutách pečenia vytiahnite plech z rúry, slivky rovnomerne posypte 250 g cukru a dajte piecť na 15 minút. Následne všetko zopakujte - na slivky rovnomerne nasypte Korenie na múčniky, 250 g cukru a opäť dajte na 15 minút piecť do rúry. Pokiaľ by bola zmes po upečení veľmi vodnatá, nechajte ju piecť o pár minút dlhšie.

3Potom vytiahnite pekáč z rúry. Na slivky nalejte rum. Všetko rozmixujte ponorným mixérom.

4Lekvár naplňte do pripravených fliaš, uzavrite vrchnákom a otočte hore dnom. Nechajte vychladnúť.


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všetky recepty s korením Korenie do múčnikov

Späť na začiatok kuchárky
Vďaka súborom cookie a spracovaniu osobných údajov je vaše prehliadanie ešte príjemnejšie!

Používame ich totiž na zabezpečenie čo možno najlepšej funkčnosti a na personalizáciu obsahu našich webových stránok.

Kliknutím na tlačidlo "Prijať" súhlasíte s ich využívaním a odovzdaním údajov o správaní na našom webe.
Viac informácií
cookie
cookie