Recepty

Sultánske stehienka

Sultánská stehýnka

počet osôb
2

čas prípravy
15 min. príprava
min. 2 hodiny Odležanie
1 hodina Pečenie

obtiažnosť
jednoduché

druh jedla
Drůbež

Potrebujeme

500g kuracích stehenných rezňov
soľ
olej
2 kopcovité lyžičky Korenia na perníčky
2 kopcovité lyžičky Gréckeho gyrosu

ryža

Korenie na perníčky nakúpite tu

Postup prípravy

1Mäso očistite a dajte do väčšej misky. Tam mäso dobre nasoľte, posypte korením, pokvapkajte olejom a dôkladne premiešajte. Prikryrté nechajte odležať v chladničke minimálne 2 hodiny, najlepšie však cez noc.

2Mäso vyberte z chladničky pol hodiny pred prípravou.

3Rúru si rozohrejte na 180°C. Mäso rozprestrite do zapekacej misy, trochu podlejte horúcou vodou a pečte asi hodinu, alebo kým mäso nebude prepečené, ale nie vysušené. Občas mäso polejte šťavou pod ním.

Podávajte s ryžou. 

Skvelé jedlo nielen do decembrových dní. Dobrú chuť! :)


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všetky recepty s korením Korenie na perníčky

Späť na začiatok kuchárky
Vďaka súborom cookie a spracovaniu osobných údajov je vaše prehliadanie ešte príjemnejšie!

Používame ich totiž na zabezpečenie čo možno najlepšej funkčnosti a na personalizáciu obsahu našich webových stránok.

Kliknutím na tlačidlo "Prijať" súhlasíte s ich využívaním a odovzdaním údajov o správaní na našom webe.
Viac informácií
cookie
cookie