Recepty

Srnčie na hubách s ryžou

Srnčí na houbách s rýží

počet osôb
4

čas prípravy
10 min. príprava
60 min. pečenie

obtiažnosť
jednoduché

druh jedla
Zvěřina

Potrebujeme

srnčie stehno cca 1 kg
2 cibule
hladká múka
2 hrste sušených alebo čerstvých hríbov
kúsok prerastenej slaniny
1ČL GARLIC PEPPER
1ČL FARMÁRSKA ZMES BREZINA
soľ

Farmárska zmes BREZINA nakúpite tu
Garlic Pepper nakúpite tu

Postup prípravy

1Mäso zbavte blán a naporcujte na asi 4 centimetrové kocky. Cibuľu očistite a nasekajte nahrubo. Huby rozlámte a na chvíľu namočte.

2Slaninu nakrájajte na kocky a upečte. Múku zmiešajte s korením GARLIC PEPPER, soľou a obaľte v nej mäso. V horúcej masti mäso prudko zo všetkých strán zatiahnite a odložte bokom.

3Na lyžici masti do červena orestujte cibuľu, pridajte namočené huby aj s tekutinou, korenie FARMÁRSKA ZMES BREZINA a mäso. Podlejte hrnčekom vody dajte do pekáča, prikryjte prikrývkou. Pomaly duste do mäkka v rúre pri teplote cca 170 stupňov. Keď je mäso mäkké dajte preč prikrývku z pekáča a ešte pár minút pečte. Tekutinu nechajte zredukovať. Dosoľte podľa chuti.

Podávajte s ryžou alebo tarhoňou.


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všetky recepty s korením Farmárska zmes BREZINA
Všetky recepty s korením Garlic Pepper

Späť na začiatok kuchárky
Vďaka súborom cookie a spracovaniu osobných údajov je vaše prehliadanie ešte príjemnejšie!

Používame ich totiž na zabezpečenie čo možno najlepšej funkčnosti a na personalizáciu obsahu našich webových stránok.

Kliknutím na tlačidlo "Prijať" súhlasíte s ich využívaním a odovzdaním údajov o správaní na našom webe.
Viac informácií
cookie
cookie